50-годишният престъпник заблудил баба й, че е почтен и загрижен

...
50-годишният престъпник заблудил баба й, че е почтен и загрижен
Коментари Харесай

Страшна драма в Поморие! 14-годишна изчезна безследно с опасен рецидивист

50-годишният нарушител заблудил баба й, че е честен и угрижен столичанин и че ще я заведе на водна пързалка

50-годишен престъпно проявен мъж от Стара Загора изправи на нокти РУ-Поморие за няколко часа през вчерашния ден, след което през цялата нощ – до 07:30 ч. тази заран полицията у нас го търсеше поради отвличането на 14-годишно момиче. Цяло Поморие нощес не е мигнало, тъй като внучката на едно от най-почтените фамилии, която им пристигнала на посетители от София не се е прибрала на свечеряване. 
Сигналът за изчезналото дете е подаден от баба му и дядо му, при които то било оставено от родителите си преди няколко дни. Историята е потресаваща, само че липсва в формалните сводки на Министерство на вътрешните работи, с цел да не се всява паника в разгара на сезона. 

Вчера преди обед мъж и жена на междинна възраст, които били отседнали в съседство от къщата на бабата и дядото, поканили момичето да пристигна с тях на водна пързалка. Информацията, с която Флагман.бг разполага дотук, е, че двойката се е показала като фамилна, имали хотелска стая наоколо. Представили са се като софиянци.

„ Изглеждаха доста добре, разговаряха с нас, те предложиха да вземат внучката ми на плажа, с цел да я наглеждат. Минаха повече от 5 часа и когато тя не се прибра, аз пристигам при вас, с цел да споделя паниката си, апелирам ви да стартираме да я търсим “. Това били думите на бабата от късния следобяд през вчерашния ден пред дежурните служители на реда в Поморие. 

Почти незабавно по-късно те са разкрили партньорката на " столичния екскурзиант ", която им споделила – разочаровано, че в действителност не била негова брачна половинка, а другарка, с който пристигнали дружно на отмора в Поморие. Той бил на 50 години, а тя на 60 години. Запознали се наскоро и негово било предлагането да отскочат с персоналния му автомобил до морето. Жената звучала откровено, тя разказала още, че е влюбена в него и че му вярвала. В процеса на следствието се открива, че става дума за сериозен нарушител, който гастролира из цялата страна и съумява да заблуди наивни дами. По подобен метод е съумял да вкара в подвеждане и бабата на 14-годишното момиче, представяйки се за стабилен и виновен мъж. Проблемът бил, че през вчерашния ден, откакто отишли и тримата на водната пързалка и постоели към час-час и половина от 50-годишния ухажор и детето към този момент нямало диря. Изоставената стара дама ги търсела и на мобилния му телефон, който бил изключен. Липсвала и леката му кола. 

Издирването е завършило тази заран, когато престъпникът-омайник е бил арестуван с момичето в Стара Загора. Няма данни то да е било насилвано, било е умерено и е декларирало, че изцяло непринудено и с готовност тръгнало на странствуване с индивида, който е по-голям и от личния й татко. 

Историята има хепи енд, само че можеше да свърши и трагично, в случай че органите на Министерство на вътрешните работи не бяха работили оперативно и извънредно професионално. Установено е, че мошеникът имал навика с изключение на да краде, още и да се възползва от наивни дами, за които допуска, че имат финансови благоприятни условия. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР