50-годишният Мартин Д. от Пазарджик, който чрез фирмата си в

...
50-годишният Мартин Д. от Пазарджик, който чрез фирмата си в
Коментари Харесай

Оставиха в ареста тартора на групата, опитала да присвои 9 668 160 лв. от ДДС

50-годишният Мартин Д. от Пазарджик, който посредством компанията си в София, се е опитал да присвои 9 668 120 лева от непозволено заявен Данък добавена стойност, остава в ареста.

Това реши Окръжният съд в Пазарджик, който почете настояването на Окръжна прокуратура за взимане мярка за неотклонение „ задържане под стража " против предприемача.

Мартин Д. е упрекнат за това, че на 14 декември 2022 година като ръководещ и представляващ комерсиално сдружение, в съучастничество с В.Д., е направил опит да получи от държавния бюджет 9 668 160 лева, която сума е представлявала непозволено заявен Данък добавена стойност за възобновяване като е показал пред Национална агенция за приходите документи с погрешно наличие. Мартин е шестият обвинен по делото за фиктивните продажби на трюфели, което се гледа в съда в Пазарджик.

От събраните по делото доказателства (писмени и материални доказателства, разпити на свидетели) съдът счете, че е налице обоснованото съмнение, че Мартин Д. е направил закононарушението, за което е упрекнат.

Беше регистрирана високата социална заплаха на действието, което е за тежко закононарушение срещу данъчната система и за което се планува отнемане от независимост от 3 до 10 години и конфискация на имущество. Налице е действителната заплаха от осъществяване на друго закононарушение и действителната заплаха обвинения да се укрие, защото има данни за многократните му пътувания и контакти в чужбина.

Определението предстои на обжалване и митинг пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен период. Делото е планувано за 29 февруари 2024 год. от 10,00 ч., осведоми пресаташето на Окръжен съд-Пазарджик Маринела Чавдарова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР