50-годишният Манол З. отива на съд за смъртта на работник

...
50-годишният Манол З. отива на съд за смъртта на работник
Коментари Харесай

Съдят шеф на помпена станция за смъртта на работник

50-годишният Манол З. отива на съд за гибелта на служащ в помпена станция в Поморие и причиняване на тежки телесни повреди на други трима души.

Прокуратурата го упреква в причиняване на гибел по несъобразителност и тежки телесни повреди, защото не извършил законовите условия за обезпечаване на безвредни условия на труд.

Случаят е от 4-ти юли 2012г., а тежкитя случай е станал в помпена станция в Поморие. В този ден най-тежко потърпевшият служащ бе откаран в кома в УМБАЛ Бургас, където след часове битка за живота му издъхна. Другият служащ, който също е бил превозен в кома, се върна в схващане още същият ден. Останалите двама бяха контактни, написа burgasinfo.com.

Вчера Окръжна прокуратура – Бургас заяви, че предава на съд Манол З., като той е обвиняем за това, че на съдбовната дата като шеф и представител на „ Химтех” ЕООД по несъобразителност предизвикал гибелта на Добрин К., настъпила на 05.07.2012 година, заради немарливо осъществяване на занимание, представляващо източник на нараснала заплаха - осъществяване на строително монтажни работи на “Канално – помпена станция – 7 (КПС). Според прокуратурата Манол З. не извършил отговорностите си по Закона за здравословни и безвредни условия на труд и по наредбата за изискванията и реда за провеждането на от време на време образование и инструктаж на служащите и чиновниците по разпоредбите за обезпечаване на здравословни и безвредни условия на труд - закононарушение по член 123, ал.1 от Наказателен кодекс.

Той е обвиняем и за това, че по несъобразителност предизвикал на Цветослав Ц., Мустафа М. и Христо П. тежки телесни повреди, изразяваща се в непрекъснато общо разстройство на здравето, рисково за живота.

Окръжен съд – Бургас е насрочил съвещанието си за 21.03.2018 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР