50-годишният мъж ще лежи 1 година и 6 месеца при

...
50-годишният мъж ще лежи 1 година и 6 месеца при
Коментари Харесай

Русенец влиза в затвора за шофиране след употреба на алкохол

50-годишният мъж ще лежи 1 година и 6 месеца при първичен непоколебим режим

Присъдата на Районен съд – Русе, с която обвиняем е наказан за три закононарушения по превоза, бе доказана от въззивната инстанция и влезе в законна мощ.

През 2018 година на 50-годишния тогава И. И. били наложени санкции отнемане от независимост за период от 8 месеца с 3-годишен изпитателен период, санкция в размер на 400 лева и отнемане от право да ръководи МПС за 1 година и 8 месеца за това, че управлявал МПС с централизация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда. Именно в изпитателния период на тази присъда мъжът закупил „ Фолксваген Поло “ с прекъсната регистрация. Вместо да го употребява за аварийни елементи, както е декларирал пред продавача, подсъдимият му сложил регистрационни табели от различен автомобил и почнал да го ръководи.

На 30.10.2020 година вечерта в заведение в с. Сваленик използвал доста количество алкохол дружно с другар, с който решили да отидат на ресторант на „ Текето “. Управлявайки „ Полото “ по основен път Варна - Русе след разклона за с. Писанец, И. И. изгубил надзор над автомобила и спрял в канавката. Хората от преминаващите сега коли се притекли на помощ и позвънили на телефон 112. Дошлите незабавно служители на реда открили, че подсъдимият е управлявал нерегистрирано МПС, с сложени табели от друго такова, както и с централизация на алкохол в кръвта 3,40 на хиляда.

За тези три закононарушения състав на Районен съд – Русе го призна за отговорен и след установяване на наказване за всяко едно от тях и групирането им, му наложи едно общо, а точно отнемане от независимост за период от 1 година и 6 месеца при първичен непоколебим режим, санкция в размер на 800 лева и отнемане от право да ръководи МПС за период от 2 години и 8 месеца. Постановено е подсъдимият да изтърпи настрана и наказването по присъдата, в изпитателния период на която е направил актуалните действия – отнемане от независимост за период от 8 месеца също при непоколебим режим.

И. И. обжалвал тази присъда с недоволство за несъразмерни санкции. Тричленен състав на Окръжен съд – Русе е решил, че Районен съд – Русе вярно е отчел отегчаващите виновността условия: тежката степен на алкохолно опиване, съпътстващите закононарушения, осъществените административни нарушавания наред с закононарушението. Законосъобразно е било приведено в осъществяване и наказването по предходното наказание.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР