50-годишният Божанов, известен на МВР и прокуратурата за имотни измами

...
50-годишният Божанов, известен на МВР и прокуратурата за имотни измами
Коментари Харесай

Имотите на Мартин Божанов са в Гърция, съпругата му не е пряк очевидец на разстрела

50-годишният Божанов, прочут на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата за имотни измами и против който има подадени сигнали, че е заплашвал магистрати, бе убит на 31 януари към 19.20 часа в затворен жилищен комплекс, построен на мястото на някогашните дипломатически тенискортове в столичния кв. " Горна баня ". Първоначално бе обявено, че Нотариуса е погубен пред очите на брачната половинка си Гергана Божанова и двете им деца - едното на 4 година, а другото - кърмаче. 

Сега обаче от думите на шефа на Столична дирекция на вътрешните работи излиза наяве, че Божанова не е била директна очевидка на разстрела. 

" Тепърва се откриват и събират данни за съответни хипотетични причинители, местонахождение, откъдето са създадени изстрелите, диаметър на оръжие, тип на оръжие, както и определяне на хора от близкия му кръг, с които ще стартираме да работим. Установяваме лица от близкия му кръг. Ще се ориентираме по-мащабно в житието и битието на лицето, предвид на това да изведем по-коректни версии, по които да работим ", добави Любомир Николов.

Той посочи, че убитият е притежател на парцели отвън страната и по-конкретно в Гърция.

" Впоследствие ще установим какъв брой тъкмо са те. За момента имаме данни за един парцел с много огромни мащаби ", добави Николов.

Директорът на Столична дирекция на вътрешните работи сподели още, че проверяващите разполагат с оперативни данни, че Мартин Божанов фиктивно владее много парцели, само че на негово име и на компаниите му парцелите са единици. Съпругата му пък е придобила къща отвън София, където вчера е било осъществено претършуване и изземване.

По думите на комисар Николов е допустимо част от лицата, организирали убийството, да са напуснали страната.

От своя страна заместник-градският прокурор на София Иво Илиев сподели, че в Софийска градска рпокуратура има едно следствие за активността на Божанов. То е за имотни измами, пране на пари и за принуда във връзка с съдии по цивилен каузи, по които той е имал интерес.

По това досъдебно произвеждане Божанов не е притеглен като обвинен досега. Но са разпитани очевидци, назначени са експертизи и са присъединени записи от правосъдни съвещания. Разследването безусловно е било завършило и е предстояло покачване на обвиняване на Мартин Божанов, изясни Илиев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР