50-годишна жена с българско и израелско гражданство е сред взетите

...
50-годишна жена с българско и израелско гражданство е сред взетите
Коментари Харесай

Бивш разузнавач твърди: 50-годишна е отвлечената в Газа българка, обадила се е на майка си

50-годишна жена с българско и израелско поданство е измежду взетите от „ Хамас “ заложници. Това твърди Славчо Велков, някогашен чиновник в българските секрети служби, пред БНР.

Той разяснява новината за български пленник в Ивицата Газа, която все още не е доказана публично от българските управляващи.

Информацията беше изнесена в началото от американския The Wall Street Journal. Премиерът Николай Денко сподели, че досега тя не е доказана, а пред bTV представителят на израелската войска Питър Лернер съобщи, че няма процедура да се дава информация по отношение на заложниците, защото въпросът е внимателен.

Според Велков дамата е към 50-годишна и е съумяла да беседва с майка си по телефона преди да остане в неопределеност. Майката е българка, заради което дамата в Израел има двойно поданство. Тя е била похитена още в първите дни на нашествието на територията на Израел.

„ Това че споделят, че не е доказано, за мен това не е меродавно. Има служби – Държавна организация „ Разузнаване “, Военно разузнаване, има Министерство на външните работи, Съвет по сигурността при премиера “, сподели Велков, съгласно който „ на премиера на Република България не му е дадена информация “.

„ Във външното министерство на Израел и в една от службите има лист на всички похитени “, безапелационен е Велков.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР