50-годишен мъж, който изработвал фалшификати на археологически предмети, е установен

...
50-годишен мъж, който изработвал фалшификати на археологически предмети, е установен
Коментари Харесай

В Стара Загора задържаха фалшификатор на археологически предмети  

50-годишен мъж, който изработвал имитации на археологически предмети, е открит и арестуван от криминалисти на Стара Загора. 

Специализираната полицейска интервенция за секване, откриване и документиране на закононарушение, свързани с подправяне на археологически предмети и търгуване с тях е извършена е на 23 юли и е осъществена с директното присъединяване на чиновници от бранш «Културно-исторически ценности» в Главна дирекция " Национална полиция " (ГДНП) и под управлението на прокуратурата.

При подхванатото претършуване в къщата на мъжа криминалистите разкрили помещение, обособено като работилница, и друго - за предпазване на към този момент готовите имитации. Намерени са и са конфискувани голям брой предмети, имитиращи антични - 24 меча, 15 керамични съда, 16 бронзови ритони, съдове, фигури и украси от античността.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 278б(1), алинея 1 и алинея 2 от Наказателния кодекс (НК). Работата по документирането му продължава под директното управление на Окръжна прокуратура - Стара Загора.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР