50-футова лодка, плаваща близо до Гибралтар, потъна след повреда от

...
50-футова лодка, плаваща близо до Гибралтар, потъна след повреда от
Коментари Харесай

Косатките зад поредица от обезпокоителни атаки срещу лодки потопиха още една, докато екипажът отправи паническо SOS обаждане

50-футова лодка, плаваща покрай Гибралтар, потъна след щета от косатки след поредност от притеснителни офанзиви в региона от 2020 година насам.

Корабът Alboran Cognac стана първият кораб тази година, потънал от косатки, които съумяха да повредят кормилото и да причинят теч в кораба. Членовете на екипажа се обадиха под паника на избавителните служби, откакто моряците споделиха, че са усетили удари по корпуса, оповестява локалният издател El Pais.

Корабът е плавал на 14 благи от нос Спартел, на южния вход на Гибралтарския проток, в марокански води, по време на офанзивата. Членовете на борда бяха бързо избавени от близкия петролен танкер към 10 сутринта, преди платноходката да изплува и да потъне.

Експертите споделят, че първото корабокрушение, породено от косатки, би трябвало да бъде обвързвано с 15 иберийски косатки, известни като гладис. White Gladis, Black Gladis и Gray Gladis, считани за най-лошите виновници, са унищожили няколко лодки през годините сред северната част...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР