5 януари 2018 г. (петък) е датата, на която ще

...
5 януари 2018 г. (петък) е датата, на която ще
Коментари Харесай

В петък ще се проведе аукционът с неупражнените права на Монбат

5 януари 2018 година (петък) е датата, на която ще се организира аукционът за продажбата на правата от обществено предложение на емисия конвертируеми облигации на Монбат АД, заяви БФБ - София.

На аукциона ще бъдат препоръчани 4 157 400 броя права, против които не са записани облигации. Аукционът се реализира чрез въвеждане на пазарна поръчка за продажба на цялото количество неупражнени права от страна на борсовия член, обслужващ общественото предложение на емисията облигации.

Поръчката се вкарва в границите на една минута от началото на етапа на въвеждане на поръчки на съответния аукцион. Продължителността на етапа на въвеждане на поръчки е от 13:15 ч. до 13:45 ч.

Търговията с правата стартира на 13 декември и продължи до 21 декември.

Всеки сегашен акционер има по 1 право, като са издадени общо 39 млн. права. На издаване подлежат до 30 000 конвертируеми облигации, всяка с номинална и емисионна стойност 1 000 евро.

Минимумът за триумф на емисията е заплащането на 15 000 броя, а за записването на една облигация са нужни 1 300 права.

Посредник по издаването на облигациите е ИП Елана Трейдинг АД.

В проспекта е записано, че интервалът 2017 - 2021 година ще бъде нов стадий и метод за нахлуване на групата на сдружението на целеви пазари посредством хибридна тактика за напредък (производство и дистрибуция), както и основаване на предпоставки за специализиране в 3 категории: производни артикули от рециклиращата активност на дружеството; асимилиране на нови технологии за произвеждане на акумулатори и повишение броя на продуктовите и софтуерни решения в региона на енергийно ръководство.

Средствата ще се употребяват за придобиване на нетекущи финансови активи, евентуално плануваните покупки на цех за батерии в Тунис и рециклиращи мощности в Италия.

Финансирането е част от проектите на компанията за разширение на бизнеса и нахлуване на нови пазари, които управлението на сдружението разгласи пред своите вложители и медиите в края на септември.

От началото на годината акциите на Монбат нарастват с 9,73% при пазарна капитализация от 413,4 млн. лева
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР