5% са се възползвали от мярката 60/40, очакваме още 4%

...
5% са се възползвали от мярката 60/40, очакваме още 4%
Коментари Харесай

Бизнесмен: Бизнесите очакват мярката 60/40 да продължи и след кризата

5% са се възползвали от мярката 60/40, чакаме още 4% или общо към 9%. Повечето от бизнесите чакат мярката да продължи и след рецесията.
Това съобщи пред Българска национална телевизия ръководителят на Българската стопанска камара Радосвет Радев, който дружно с предприемача Красимир Дачев и член на УС на БТПП разяснява успеваемостта на мярката.

" Над 60% от бизнеса са с позитивно мнение за оцеляването си. 60/40 не е предприемаческа, а обществена мярка за служащите ", разяснява още Красимир Дачев.

" Бизнесът не чака наложително пари, а и разсрочване на отговорности, обезпечения и характерни поддържа - да вземем за пример ваучери ", зави Радев.

Дачев сподели още, че 70% от бизнесите поддържат безлихвените заеми за ликвидността.

" България има потребност бързо да вдигне стопанската система си, само че бизнесът ни е безпаричен ", добави Радосвет Радев

" Консервативното систематизиране на парите ще помогне. Поздравявам държавното управление, че не " пипна " празния чек за 10 милиарда лева Най-много плачеха, тези които не внасят осигуровки и не подкрепят бюджета. ", разяснява Дачев.

" 33% от бизнесите обявиха, че следващата година ще се възвръща, 25% до половин година, 5% обявиха, че към този момент бизнес нямат ", сподели още той.

" По-голям от пазара няма, Щаб за бизнесмени не е нужен ", приключи Красимир Дачев - предприемач и член на УС на БТПП.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР