5% ръст на новородените за 2017 г. отчитат в УМБАЛ

...
5% ръст на новородените за 2017 г. отчитат в УМБАЛ
Коментари Харесай

Окръжна болница посреща бебетата в реновирано отделение

5% растеж на новородените за 2017 година регистрират в УМБАЛ " Св. Анна ". Болницата посрещнаха Бабин ден по остарял жанр на 8 януари с водосвет за здраве и благополучие в главно реновирано родилно поделение. Д-р Красимира Жекова, шеф на отделението съобщи, че през предходната година в болничното заведение са проплакали 862 бебета. Всички те са живи и здрави, а растежът на раждаемостта спрямо миналата 2016 година е 5%. УМБАЛ " Св. Анна " е едно от дребното места в София, където се одобряват бременни с съпътстващи болести. В отделението постъпват бременни с тежка, съпътстваща екстрагенитална патология, която крие риск от импровизиран аборт. Д-р Жекова разяснява, че в последно време за жалост тя зачестява. Началникът на АГ отделението посъветва бременните дами, когато избират къде да раждат, да се съобразят с съществуването на съпътстващи болести като усложняващ фактор.

" Тогава, когато би трябвало да избира една жена къде да ражда, несъмнено първо е нейното предпочитание, само че тя би трябвало да има доверие в екипа и в болничното заведение, в която ще ражда. Съветвам бременните с съпътстващи болести да се насочат към болница, където може да им се окаже актуален интердисциплинарен метод и модерни интердисциплинарни грижи, защото дамата има потребност от това в този миг ", посъветва доктор Жекова.

Така измежду най-честите съпътстващи болести са емболичните усложнения.

" Напоследък зачестиха емболичните затруднения по време на бременност, а не както когато започвах работа знаехме, че са главно след раждането. Даже сега имаме пациентка с мозъчна тромбоза по време на бременността, която постъпи в тежко положение. Сега към този момент е нормализирана и на следващия ден ще бъде родоразрешена. Това е резултат от сложни грижи на невролози, анестезиолози, инвазивни кардиолози и не на последно място акушер-гинеколог и неонатолог ".

УМБАЛ " Св. Анна " разполага с ремонтирано. Стаите са с едно и две кревати, личен хигиеничен възел и има всички битови улеснения за майките. Има децентрализиран метод в грижата за новородените. Новороденото след шестия час се дава на майката. Едно обикновено модерно родилно поделение.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР