5 причини да пиете топла вода с куркума всяка сутрин

...
5 причини да пиете топла вода с куркума всяка сутрин
Коментари Харесай

5 причини да пиете топла вода с куркума всяка сутрин

5 аргументи да пиете топла вода с куркума всяка заран

В античните китайски и индийски култури куркумата е била употребена като лек, а актуалните проучвания удостоверяват мощните й лечебни свойства.

Можете да се възползвате от нейните потребни свойства, добавяйки я към храната си, само че можете да получите още повече изгоди, в случай че пиете топла вода с куркума всяка заран.

Куркумата има антиоксидантни, противовъзпалителни и антибактериални свойства.

Ако пиете вода с куркума всяка заран, ще получите следните резултати:

Липополизахаридите в куркумата укрепват имунната система посредством понижаване риска от простуда, грип или други неприятни инфекции.

Антибактериалният резултат на куркумата форсира процеса на излекуване при порязвания и драскотини.

Водата с куркума стопира възпалението от увреждане на тъканите на ставите, тъй че може да предотврати или облекчи болките в ставите и артрита.

Можете доста да намалите риска от рак, тъй като куркумата е един от най-хубавите способи за попречване на тумори вследствие от радиация.

Куркумата може да намали холестерола, който води до сърдечно-съдови болести и инсулти.

Куркумата оказва помощ на тялото да обработва вярно употребяваната захар.

Куркумата усилва жлъчния сок, който оказва помощ на организма да разгради питателните мазнини незабавно след консумирането им.

Противовъзпалителните свойства на куркумата защищават мозъка от заболяването на Алцхаймер и други свързани с възрастта дегенеративни болести на мозъка.

Доказано е, че куркумата усъвършенства функционалността на черния дроб, като разрешава на тялото да унищожи токсините от околната среда и храната.

Куркумата кара жлъчния мехур да създава злобен сок и други съставни елементи, които оказват помощ на организма да усвоява вярно храната.

Има възможност куркумата да помогне за възстановяване на паметта и да ви направи по-умни. Увеличава мозъчния натриуретичен фактор, който е фактор за растежа на мозъчната тъкан.

Куркумата е доста мощен антиоксидант, който може да обезврежда независимо свободните радикали, само че също по този начин покачва интензивността на организма против свободните от О2 радикали.

Куркуминът защищава организма от нездравословни резултати като радиация и инфектиране. Доказано е, че понижава риска от диабет, рак, мозъчна недъгавост, кистозна фиброза и артрит.

Куркумата, може да форсира процеса на намаляване, излекуване и изцяло благоденствие. За най-хубав резултат, пробвайте следната рецепта:

Необходими съставки:
230 мл. филтрирана вода
½ ч. л. куркума
1/4 ч. л. черен пипер на прахуляк (по избор)
1 ч. л. мед (по избор)

Приготвяне:
Загрейте водата тъкмо под точката на шупване. Поставете куркумата в чаша. Бавно разбъркайте в топла вода, до момента в който се смеси изцяло. Добавете мед за по-добър мирис.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР