5 почивни дни си гласуваха депутатите около националния ни празник,

...
5 почивни дни си гласуваха депутатите около националния ни празник,
Коментари Харесай

Резнаха петъчния контрол: 5 дни почивка за депутатите, връщат се в НС на 8 март

5 почивни дни си гласоподаваха депутатите към националния ни празник, като " отрязаха " петъчния парламентарен надзор. За сметка на това пък ще работят изключително на 8 март. Това реши Народното събрание със 131 гласа " за ", 19 " срещу " и 3-ма " въздържали се ". Причината е, че 3 март се пада в четвъртък. Много от депутатите ще се приберат до регионите си, с цел да почетат там празника, а по-късно ще би трябвало да пътуват назад до столицата за съвещанието в петък. След което са в отмора за уикенда.

Затова предлагането е дневният ред от петък, за когато е плануван главно парламентарен надзор, да бъде за изключителното съвещание във вторник, 8 март.

Не може да променяте дневния ред по този начин. Какво е изключителното, че да променяте и отменяте парламентарния надзор, който е закрепен в правилника, скочи зам.-шефът на ПГ на Движение за права и свободи Хамид Хамид. И заподозря, че повода са въпросите, които Движение за права и свободи е внесло към министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, които са над 50 на брой.

Да не би да криете министъра, попита Хамид. Участвате в пълзящия фашизъм. Криете лицето, което си разреши да арестува 16-годишен юноша, тъй като се е включило към целия свят в отбрана на Украйна. От какво се страхувате, попита той ръководещите.

Отрекохме се от практиката да обединение празници и почивни дни. Много бързо се изморихте. Това го правеха ГЕРБ, такава ли ви е смяната. Просто сте бета версия, подлага на критика Хамид.

Защо за нас да е разрешено нещо, което на жителите не е - те в петък са на работа, включи се и Станислав Анастасов от Движение за права и свободи.

Във вторник депутатите да работят до привършване на всички въпроси и трудове, които са 88 на брой, предложи Петър Петров от " Възраждане ".

Това са 880 минути и съвсем 15 часа, счете го шефът на Народно събрание Никола Минчев. Но въпреки всичко подложи на гласоподаване предлагането на Петров съвещанието във вторник да не е от 9 до 14 ч, а до привършване на въпросите от контрола. Това обаче беше отхвърлено от болшинството.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР