5 млрд. наляха Промяната на Путин, за да води тази

...
5 млрд. наляха Промяната на Путин, за да води тази
Коментари Харесай

Бойко Борисов в Благоевград: "Промяната" наляха 5 млрд. на Путин от парите на българите

5 милиарда наляха " Промяната " на Путин, с цел да води тази война в Украйна. Това са публични данни на Национален статистически институт, съобщи яростно водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, който бе на следващата предизборна среща - този път в Благоевград. 1500 души го посрещнаха на крайници в най-голямата зала на града.
 
Събитието бе намерено със слово от регионалния координатор и евродепутат на ГЕРБ Андрей Новаков. " Уважаеми господин Борисов, благодарим ви, че за следващ път сте с нас. Аз и цялата регионална конструкция, тези 1500 тук, благодарим, че сте с нас ", съобщи той. Новаков благодари и на мюсюлманите, които в първия ден на свещения месец Рамазан участват на срещата с водача на партията.
 
Той сподели видео, отдадено на " 10-те разлики сред ръководството на ГЕРБ и Четворната коалиция ". " Сега разбирате какъв е залогът. Залогът е България и това каква ще я оставим ние на нашите деца. Сега път обратно няма. Пред нас е България и от нас зависи да убедим колкото се може повече хора. Направиш ли верния избор, това ще бъде постоянен и обезпечен триумф ", съобщи Новаков.
 
Той предложения на сцената претендентите от листата на ГЕРБ в Благоевград и " капитана на екипажа в област Благоевград - Росен Желязков ". Думата взе Росен Желязков и съобщи: " Уважаеми другари, желая още веднъж да ви поздравя и да ви благодаря, че сте тук. Благодаря ви, господин Борисов, че сте с нас. Защото вашата сила е нашата обща синергия. С нея ние ще бъдем спечелилите на тези избори ".
 
Той напомни най-големите провали на ръководството на кабинета " Петков " в стопанската система и енергетиката, в земеделието. " С водач Бойко Борисов, троент министър-председател, ние решително вървим към изборите на 2 април и ще бъдем спечелили ", съобщи Росен Желязков. На сцената, приветстван с мощни овации и крясъци: " Бойко! " излезе водачът на партията.
 
" Представяте ли си, ние да сме управлявали през последните 2 години и да ме попитат: " Защо позволи твоето държавно управление да краде по 1 лев на всеки литър бензин и на всеки литър нафта? Защо? ". И тука става въпрос за действителни милиарди от вашите джобове. Друг пък ще ме попита: " Защо вашето държавно управление позволи цената на тока да отиде 100 лв., да се наложи от налозите на хората да компенсираме бизнеса? Кое подвигна цената на тока? ", разяснява той. " Обраха ли ви? Обраха ви. Говорим единствено обстоятелства. Разбира се, с общителното подпомагане на медиите. Кой позволява веригите да ви обират сега - 70 ст. изкупуват хляба, 1,50 лева ви го продават. Питам нашите съперници. Защо позволяват това безредие?! Днес сутринта имах среща в централата с производители на мебели. Изнасят дървата в България, обработват ги в Гърция, връщат ги назад и това подвига цената на мебелите ", разяснява някогашният министър-председател.
 
" След тях бяха земеделците. Е, по какъв начин един не сподели - чакайте, за какво допуснахте двойна инфлация? И днеска ги попитах земеделците - отново сте пристигнали при мен за дотации, а две години не искахте. И в този момент си мислят някои на изборите на 2 април - мием си очите и почваме всичко изначало. Но няма по какъв начин! Дефицитът от бюджета отиде някъде. Те вървят редом. Висока инфлация, висок евродефицит, няма еврозона ", добави Борисов. 
 
Той продължи с коментар на пагубната обстановка с незаконната миграция. " Пълно е с трупове на бежанци. При нас преди две години нула миграция. А в този момент - всеки  ден произшествия и по този начин разбираме за миграцията. Мога да ви изреждам доста - от Хаджидимово до Благоевград, обект по обект, какво сме създали ", съобщи още Борисов. " Умни, красиви, знаещи, а две години не направиха План за възобновяване. Милиард изпускаме към този момент! И те си разрешават да ни подлагат на критика! ", съобщи възмутено водачът на ГЕРБ.
 
" За две години дайте ни нещо, което е направено тука. Днес кмета споделя - с парите, които вие оставихте, донаправяме, каквото има. Ние не вървим да агитираме. Ние идваме да ви предупредим - октомври месец най-малко още 10 милиарда заем ще вземем. Няма еврозона, няма Шенген. Това ни донесе Промяната. Ужасът на Демократична България ще пристигна след изборите - с тези действително леви популисти ", разяснява той.
 
" И тези услужливи медии, вместо да питат за парапети, тараби, мантинели, мълчат. Когато имаме слаба страна, никой, и северномакедонците не се преценяват с нас! Защото изглеждаме непоносимо извън. Пет пъти избори. Пет пъти политиците се вършим на най-големите. А в действителност народът страда. И в този момент не престават с някакви хипотетични " държавно управление на малцинството ". Разбира се, щом сте пристигнали толкоз хора, би трябвало и оптимизъм някакъв да се вдъхне. По-трудно занапред не е било. Бихме всички върхове - по инфлация, по задлъжнялост. От отличници станахме последни. Знаем по какъв начин да ви изведем от това, тъй като съм го правил три пъти. Какво желаят повече от нас да създадем?! Да бяха едно нещо надградили, да бяха едно нещо основали, да го покажат днеска. Няма! ", съобщи прочувствено Борисов.
 
" Асен Василев сподели, че ще прави надземно метро сред Казанлък и Стара Загора, но те не могат на Симитли да създадат пътя... Те ви лъжат, но по този начин готино ви лъжат. Много безапелационно лъжат. Договорили пет моста! Един понтон на Русе не можаха да създадат. 5 моста и 4 автомагистрали на година, три тунела. И изясняват, изясняват. И хората седят и гледат и си викат - абе, те несъмнено могат ", означи още Бойко Борисов.
 
" Хейт, обвинявания, втълпяване на ненавист. И това е най-големият грях на президента Радев. Извади ги от на никое място, назова ги шарлатани, само че белята беше станала. Те се обърнаха против него, те се обърнаха против всеки ", разяснява водачът на ГЕРБ. " Какво ще вършим, в случай че победим? Това е главният въпрос, чийто отговор желаят хората да чуят. А кметовете чакат с такова неспокойствие да оправят някой пазар, улица, градина, учебно заведение. Аз мисля, че ще се оправим, въпреки и мъчно. Но би трябвало да убедим колкото може повече хора. Омразата би трябвало да отстъпи на градивност и съзидание. Толкова доста ще ни изпреварят съседите, че ще ни е позор да кажем, че сме българи ", съобщи Борисов.
 
" Как щяхме да допуснем да закрият клуба " Ванче Михайлов ". Ама те нямаше и да го създадат ", добави някогашният министър председател.
 
" Мили хора, убедете колкото може повече да гласоподават, с цел да върнем това, което заслужават българите. Не две години обратно, и встрани сме. Но с Божията помощ и вас мисля, че ще успеем. Това е, повярвайте ми, финален късмет да се измъкнем от блатото. И всички знаят, че е тресавище. Дори Държавният департамент на Съединени американски щати обори всякаква заблуда, че Политическа партия и Демократична България са " борци с корупцията ". Незаконни арести, нарушение на правата на малцинствата... Какво да ви кажа... Много ще е мъчно. Но би трябвало и оптимизъм. Преживели сме какво ли не като страна. Ще преживеем и ПеПе-тата най-после. Да сте ми живи и здрави ", обърна се той най-после към присъстващите. 
 
" Ние няма да даваме по 25 милиарда, само че всяка година по половин милиард ще отиват за Родопите. Родопите е сърцето ни и би трябвало да наподобяват по този начин, че всеки български мохамеданин да е благополучен, че е български жител. И може би с това трябваше да почна. Желая им на българските мюсюлмани цветущ заветен празник. Радостни сме да сме дружно, тъй като политиката на ГЕРБ е етническа приемливост, която би трябвало да се пази като зеницата на окото. Обречени сме да живеем дружно и колкото по-добре живеем, толкоз повече ще се обичаме ", съобщи Бойко Борисов.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР