5 грешки, които не трябва да правите веднага след като попаднете в пътна катастрофа

...
Ако попаднете в пътна катастрофа, не правете това, което трябваше
Коментари Харесай

Ако попаднете в пътна катастрофа, не правете това, което трябваше да направят двама депутати от окръг Оукланд – да седнете в колите си в магистрала.

Дори с мигащи аварийни светлини, докато тези ченгета помагаха на влекач, пикап на M-59 се блъсна в тях една минута преди полунощ в събота, 19 август. И двамата заместници бяха ранени, един сериозно, но шофьорът на пикапа почина, след като беше изваден от спешните екипи на Рочестър Хилс.

За всеки, освен за полицията, седенето в паркирана кола на магистрала е не-не. Ако сте били в катастрофа, това изисква друга катастрофа. Той е на първо място в този списък с пет грешки, които не искате да правите след сблъсък.

Не седете просто така

Вземете автомобила си и себе си от пътя възможно най-скоро. От 2015 г. има щатски закон в Мичиган и повечето други щати. Полицията казва: "Ако можете да го управлявате, изчистете го." Трябва да слезете от пътя, ако колата ви е годна за управление и ако никой няма видими наранявания. Уау, онлайн съвет от адвокатска кантора гласи: „Не местете автомобила си. Много е важно вашето превозно средство да остане на първоначалното си местоположение за целите на застраховката.“ погрешно Какво трябва да направиш? Карайте до рамото или следващия изход, след което останете в колата си със закопчан предпазен колан. Преместването на безопасно място, може би паркинг или дори полицейски участък, не е равносилно на напускане на мястото на произшествието, според закона на Мичиган. Разбира се, веднага включете четирипосочните мигачи.

Що се отнася до пикапа, който удря тези помощници, при скорост, оценена от разследващите катастрофи на повече от 70 мили в час, това беше „трагично напомняне за обществеността, за да останете способни да шофирате, да останете съсредоточени и да се движите през лентата далеч от превозните средства за спешна помощ“, както се изисква от държавния закон, казва шерифът на окръг Оукланд Майкъл Бушар.

Не можете да си позволите адвокат? Ето как да заведете свой собствен иск в съда за искове с малък материален интерес

Не отлагайте да се обадите на 911

Бъдете готови да кажете точно къде се намирате и дай името си. Също така кажете дали сте напуснали сцената и защо. Например, чувствате се застрашени от коли с превишена скорост, тъмнина, непознат район или поведението на другия шофьор. Щатският закон гласи, че трябва да се обадите на 911 в случай на катастрофа, която причинява наранявания или щети за повече от $1000. Основно правило? „Ако има видима повреда, обадете се“, казва Бушар. И все пак, дори при леки катастрофи, никога не е зле да повикате полиция. Много шофьори казват, че разговорът с оператор на 911 ги е успокоил след катастрофа, като им е дал указания какво да правят.

Не маркирайте книжката си

Защитете ID, включително вашия домашен адрес. Ако няма полиция, дайте вашето име, телефонен номер и информация за застраховката на другия шофьор. Но имайте предвид: Някои неправилни шофьори дават фалшиви имена. При сериозна катастрофа изчакайте пристигането на полицията, преди да обмените информация. Докато чакате, без значение кой може да е виновен, просто кажете, че чакате полиция – докато навивате прозореца си. След като пристигне полицай, споделете всяка информация, която полицаят иска. Опитайте се да получите името на другия шофьор, застрахователната компания, телефонния номер и регистрационния номер. Вземете и името на полицая.

Не поемайте вината

Вместо това направете снимки – и на двете коли, ако можете, включително регистрационни номера . Направете това бързо, ако другият шофьор започне да напуска местопроизшествието. Но не обвинявайте другите за катастрофата. Просто кажете на полицията какво мислите, че се е случило. Придържайте се към фактите, на мястото и ако бъдете разпитани по-късно. Ако поемете вината и започнете да се извинявате, това може да повлияе на застрахователно споразумение. Въпреки че Мичиган е щат „без вина“, някои катастрофи завършват в съда. И ако катастрофата ви се случи другаде, не забравяйте, че съседните на Мичиган щати – Охайо, Индиана и Уисконсин – нямат застраховка „без вина“.

Законите за оръжие в Мичиган се променят: История проверки, съхранение, временно премахване

Не пропускайте медицинска помощ

Много жертви на катастрофи са замаяни и искат да мислят, че ще се оправят. Ако имате съмнения, прегледайте се. Нараняванията могат да станат очевидни след няколко часа или дори дни или седмици по-късно. Ако се чувствате добре, вашият пътник може да се нуждае от внимание.

Още един съвет? Прилага се, не ако катастрофирате, а ако случайно видите катастрофа, която току-що се е случила. Съжаляваме, посетители на църква: не бъдете добър самарянин.

„Наистина не искаме хората да спират и да помагат“, казва лейтенант Майк Шоу, говорител на щатската полиция в Мичиган. „Виждаме повече хора, които спират, за да помогнат, и се превръщат в пречка“ за екипите за спешна помощ, както и в опасност за себе си, казва Шоу. Какво помага най-много, когато шофьорът види нова катастрофа?

„Ние Предпочитам да спрете някъде другаде, където е безопасно, и просто да се обадите на 911 и наистина да се опитате да разберете местоположението си, когато се обаждате“, казва Шоу. , с 15% повече от 2018 г. до 2022 г., според държавната полиция. Днешните превозни средства са по-големи и по-бързи, а повече шофьори са безразсъдни. Това е тенденция от пандемията, когато пътищата бяха почти празни. „Ние го наричаме COVID махмурлук“, казва Гари Бубар, специалист по безопасност на движението в AAA Auto Club Group.

Сега, повече от всякога, Бубар казва, че е умно да шофирате отбранително. Движете се с трафика, но не го изпреварвайте. И внимавайте за присмехулниците, които превишават скоростта, минавайте на червено или задната врата.

Контакт: [email protected]

Тази статия първоначално се появи в Detroit Free Press: Какво да правите, ако попаднете в пътна катастрофа: Избягвайте тези грешки

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР