5-годишната Христина била болна и последните няколко дни се лекувала

...
5-годишната Христина била болна и последните няколко дни се лекувала
Коментари Харесай

5-годишно момиченце почина във Великотърновската болница

5-годишната Христина била болна и последните няколко дни се лекувала у дома. Въпреки изписаното лекуването от доктор, детото мъчно приемало хапчетата и по тази причина в неделя по обед постъпило в детското поделение дружно с дядо си.

Детенцето е признато с кашлица, затруднено дишане. Лекувано е у дома, само че е почнало да повръща, това повръщане е затруднило приема на медикаменти. По тази причина водят детето в незабавно поделение където му вършат проучвания и го одобряват с диагноза бронхеолит, изясни доктор Галина Гарева – медицински шеф МОБАЛ " Д-р Стефан Черкезов ".

Детето и дядо му са признати и настанени за лекуване в неделя по обед. Дядото на момиченцето твърди, че малко откакто били настанени в болничната стая, детето споделило, че е гладно и дядото му предложил кренвирш.

Счупих й един кренвирш и едни резенки да съм имал. Дадох й, хапна детето. И към четири и половина, пет, пет и нещо нали мина визитация там и й тикна една инжекция. Не мина и две минути и взе детето да повръща. И аз тичам помощ да диря, споделя дядото.
По думите на лекарите нещастието се развива съвсем незабавно. Екипът реагира незабавно, откакто дядото ги търси за помощ и стартират да вършат опити да спасят детето.

Извършен е целият размер от реанимационни мероприятия, които са нужни при тези случаи от екипите, които са били там.

Веднага стартира изчистване на дихателните пътища, незабавно е дошъл реаниматора, незабавно. При повръщането детето най-вероятно е аспирирало повърнатите материи, защото от трахеята в хода на реанимационните мероприятия са извадени огромни количества от тези недосмляни артикули, изяснява доктор Галина Гарева – медицински шеф МОБАЛ " Д-р Стефан Черкезов ".

Въпреки опитите на лекарите, детото умира. От болничното заведение обявиха, че повода за гибелта занапред ще се обясни, назначена е и вътрешна инспекция по случая.

Действията по този случай се развиха лавинообразно. Трябваше доста бързо да установим аргументите, какво се е случило, тяхната хронологична поредност, да бъдат снети обясненията от екипа, с цел да може допустимо бързо ние да имаме мнение по въпроса, добавя доктор Галина Гарева – медицински шеф МОБАЛ " Д-р Стефан Черкезов ".

5-годишното момиченце живеело с баба си и дядо си във великотърновското село Водолей, защото родителите му са в чужбина. Близки на фамилията описват, че то страдало от астма и постоянно боледувало, само че бабата и дядото се грижели за него доста добре. По случая се самосезира прокуратурата във Велико Търново, от където също започнаха инспекция.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР