5 години след убийството на крадеца Жоро Джевизов-Плъха пловдивският лекар

...
5 години след убийството на крадеца Жоро Джевизов-Плъха пловдивският лекар
Коментари Харесай

5 г. след убийството: Пуснаха д-р Иван Димитров да пътува в чужбина

5 години след убийството на крадеца Жоро Джевизов-Плъха пловдивският доктор доктор Иван Димитров получи позволение да напуща страната. Досега той имаше възбрана да излиза отвън рамките й. 

Делото се преглежда за повторно от въззивната инстанция, откакто беше върнато от Върховен касационен съд поради непълноти в претекстовете към неоправдателната присъда. Д-р Димитров е упрекнат в ликвидиране при превишаване на рамките на неизбежната защита, откакто в нощта против 2 март 2018 година стрелял 3 пъти с противозаконен револвер по крадеца, влезнал да тършува в гаража му. По думите на лекаря преди този момент Жоро Джевизов го замерил първо с нож, а по-късно и с железна табела.

По гледище на прокурора Иван Перпелов движимости лица ще би трябвало да показват физико-трасологично умозаключение дали от хвърлен нож може да бъде нанесена рана, каквато е имал на крайници си доктор Иван Димитров, и дали разкъсването на спортния екип му подхожда на такова нахлуване. Така би трябвало да стане ясно дали докторът в действителност е потърпевш от замеряне с нож, или има късмет да се е самонаранил, с цел да потвърди, че е бил нападнат, преди да стреля.

Повторно ще бъдат разпитани двамата служители на реда, пристигнали на мястото на престъплението, както и съседи, на които не са задавани въпроси в границите на правосъдното разследване.

Следващото съвещание по делото е на 14 март. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР