5 години след смъртта на крадеца Жоро Джевизов-Плъха обвиненият в

...
5 години след смъртта на крадеца Жоро Джевизов-Плъха обвиненият в
Коментари Харесай

Пуснаха обвинения в убийство д-р Димитров да пътува в чужбина

5 години след гибелта на крадеца Жоро Джевизов-Плъха упрекнатият в убийството му пловдивски доктор доктор Иван Димитров получи позволение да напуща страната. Досега той имаше възбрана да излиза отвън рамките ѝ.

" Не мога да заведа децата си на море в Турция примерно, а и постоянно съм се явявал по делата ", съобщи той пред Пловдивския апелативен съд и ограничаващата мярка беше анулирана. 

Делото се преглежда за повторно от въззивната инстанция, откакто беше върнато от Върховен касационен съд поради непълноти в претекстовете към неоправдателната присъда.

Д-р Димитров е упрекнат в ликвидиране при превишаване на рамките на неизбежната защита, откакто в нощта против 2 март 2018 година стрелял 3 пъти с противозаконен револвер по крадеца, влезнал да тършува в гаража му. По думите на лекаря преди този момент Жоро Джевизов го замерил първо с нож, а по-късно и с железна табела.

Сега разпити на нови очевидци, още въпроси към към този момент изслушани и спомагателни експертизи ще обясняват случилото се.

По гледище на прокурора Иван Перпелов движимости лица ще би трябвало да показват физико-трасологично умозаключение дали от хвърлен нож може да бъде нанесена рана, каквато е имал на крайници си доктор Иван Димитров, и дали разкъсването на спортния екип му подхожда на такова нахлуване. Така би трябвало да стане ясно дали докторът в действителност е потърпевш от замеряне с нож, или има късмет да се е самонаранил, с цел да потвърди, че е бил нападнат, преди да стреля.

Повторно ще бъдат разпитани двама от изпратените на мястото служители на реда, както и съседи, на които не са задавани въпроси в границите на правосъдното разследване.

Следващото съвещание по делото е на 14 март. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР