5 години след като Веселин Марешки обяви откриването на огромната

...
5 години след като Веселин Марешки обяви откриването на огромната
Коментари Харесай

Марешки се пенсионира и приключва с бензиностанциите

5 години откакто Веселин Марешки разгласи откриването на голямата си бензиностанция с 50 колонки в " Люлин 4 ", някогашният народен представител съобщи пред Капитал, че обмисля излизане от пазара на горива.

Веригата VM Petroleum се менажира през сдружението " Трейднет Варна ". Марешки съобщи, че върви към " понижаване и разпродаване " на бизнеса и че е взето решение за привършване.

Собственикът на " Инса ойл " Георги Самуилов разяснява пред Капитал, че е пред завършване на договорка за покупката на две от бензиностанциите на Марешки, само че не сподели кои са те. Не е ясно дали това ще е цялостният размер на договорката.

Като причина за плануваното излизане от пазара Марешки споделя, че се пенсионира.

" Показах на хората, че имат опция да живеят по-добре, те избраха да живеят по-зле ", споделя той. И прибавя: " Ако ние бяхме ръководещи, нямаше да има такова плячкосване на хората. "

Според източници от бранша повода Марешки да напусне бизнеса са тежкото състояние сега на пазара на горива, извънредно мощните позиции на пазарния водач " Лукойл ", съвсем невъзможният импорт на различни горива и ниските маржове, на които се работи.

Според последния оповестен в Търговския указател доклад на компанията броят на обектите на веригата към края на 2020 година е 19. Според уеб страницата на варненската верига, тя разполага със 17 бензиностанции, като някои от по-малките са наети, а в уеб страницата Fuelo се разгласяват цените на 13 обекта.

По думите на Марешки купувачите сами идват, като той е в подготвеност да продава, в случай че има интерес. Източници от пазара обаче разясняват, че той самият е дейната страна, като е правил запитвания няколко пъти към евентуални купувачи.

Проблем обаче се оказвала високата цена, както и самите обекти, спецификата на самите бензиностанции и сложният пазарен миг. Пак съгласно източници от пазара по неофициална информация цената, която е търсил за целия бизнес, била 25 млн. лева

Марешки влезе в Народното събрание с обещанието за 1,80 лева за литър бензин, както и с обвиняванията към огромните компании в бранша в картел и към пазарния водач в монопол. Той назова тогавашния шеф на " Лукойл България " Валентин Златев " самозабравил се олигарх ", а Златев контраатакува като съобщи, че " над Веселин Марешки тегне извънредно тежък политически чадър ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР