5 билки за хора с диабет за предотвратяване на инфаркт

...
5 билки за хора с диабет за предотвратяване на инфаркт
Коментари Харесай

5 билки за хора с диабет за предотвратяване на инфаркт – съветите на Аюрведа

5 билки за хора с диабет за попречване на инфаркт – препоръките на Аюрведа. Случаите на инфаркт и ненадейно прекъсване на сърцето нарастват в цялата страна. Все по-млади хора, водещи видимо здравословен метод на живот, се оказват със скрити сърдечни проблеми, които от време на време нямат никакви признаци. Коктейлът от затънал метод на живот и стрес може да се окаже гибелен за здравето на сърцето. Хората с диабет са два пъти повече изложени на риск от инфаркт или инсулт спрямо хората, които не страдат от метаболитно разстройство.

С напредването на диабета здравето на сърцето се утежнява и човек става предразположен на неочаквани сърдечни произшествия. Високата кръвна захар с течение на времето може да повреди кръвоносните съдове и нервите на сърцето. Диабетиците имат и други затруднения, които постоянно съпътстват болестта, като високо кръвно налягане , което може в допълнение да засегне сърдечната функционалност.

Така че, в случай че имате диабет и равнищата на кръвната ви захар остават неконтролирани през множеството време, сърцето ви евентуално ще бъде наранено. Важно е да извършите подобаващи промени в метода си на живот. Здравословната диета , поддържането на интензивност и намаляването на равнищата на стрес могат да оказват помощ на хората с диабет освен да поддържат здравословни равнища на кръвната захар, само че и да поддържат оптимално сърдечното си здраве.

Билки за диабетици, които могат да предотвратят инфаркт

„ Хората с диабет (особено възрастните хора) са по-склонни към сърдечни болести (висок холестерол, хипертония, което в последна сметка води до сърдечни удари) заради понижен метаболизъм и чернодробна функционалност за избран интервал от време заради приема на медикаменти за диабет “, написа специалистът по Аюрведа Д-р Дикса Бхавсар в скорошната си обява в Instagram.

Д-р Бхавсар предлага 5 билки, които могат да оказват помощ за ефикасното ръководство на равнищата на захарта и да предотвратят сърдечните болести:

1. Пунарнава ( Boerhavia diffusa )

Това е най-хубавият диуретик , който оказва помощ за понижаване на равнищата на захарта, кръвното налягане и даже холестерола . Също по този начин е потребен за черния дроб, бъбреците и очите (полезен за попречване на диабетна ретинопатия и нефропатия). Освен това усъвършенства метаболизма.

Как се приема? Можете да приемате 2-5 г пунарнава на празен корем на ден.

2. Шунти ( Shunthi ) надробен джинджифил – 5 билки за хора с диабет

Прясно надробен изсъхнал джинджифил на прахуляк е най-хубавият кардиопротективен лек, който е превъзходен и за метаболизма. Освен това понижава цялостното инфектиране и е потребно за сърцето.

Как се приема? Можете да приемате половин чаена лъжичка преди хранене един път дневно с топла вода.

3. Марича ( piper nigrum ) – черен пипер

Тази елементарно налична билка може да помогне за възстановяване на инсулиновата сензитивност, храносмилането и даже понижаване на неприятния холестерол и триглицеридите. Тя ви оказва помощ да предотвратите сърдечните удари, изключително при възрастни хора.

Как се приема? Можете да приемате 1 черен пипер на ден заран.

4. Ела ( Elettaria cardamomum ) – кардамон

Аюрведичната билка кардамон е най-хубава за здравето на сърцето. Тя оказва помощ за възстановяване на равнищата на захарта, като понижава желанието за сладки храни. Също по този начин облекчава несъразмерната жадност – която постоянно се изпитва при пациенти с диабет.

Как се приема? Може да се приема под формата на чай. Или на прахуляк 1 час след хранене с топла вода.

5. Арджун Чаал ( Arjun Chaal ) – 5 билки за хора с диабет

Това е най-хубавата билка за профилактика на сърдечни болести, както и за възстановяване на този тип функционалност. Добра за всевъзможен тип сърдечни проблеми от кръвно налягане, холестерол до тахикардия.

Как се приема? Всеки човек с диабет или сърдечно заболяване в гените би трябвало да го употребява като чай преди лягане.

„ Моля всички Ви да включите тези билки в ежедневната диета за пациенти с диабет, затлъстяване (и високи равнища на захар), инсулинова устойчивост, сърдечни болести в гените. Тези билки са най-хубави за здравето на сърцето на възрастните хора “, споделя доктор Бхавсар.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР