49-то издание на празника на балканските градове Елена, Котел, Дряново,

...
49-то издание на празника на балканските градове Елена, Котел, Дряново,
Коментари Харесай

Фолклорният празник „Балканът пее и разказва“ пое по пътя към Гурково

49-то издание на празника на балканските градове Елена, Котел, Дряново, Гурково, Трявна и Твърдица – „ Балканът пее и споделя “ е към този момент в историята, а всички негови фенове впериха взор към гр. Гурково. Градът през 2024 година ще се бъде хазаин на празника и ще има достойнството да организира неговото юбилейно 50-то издание.

Празникът, който тази година съответства с 40-годишнината от присъединението на град Твърдица към фолклорното издание, публично бе открит от кмета на Община Твърдица Атанас Атанасов. Той приветства всички поданици и посетители и им пожела прелестно изкарване на празника.

На тазгодишното издание, Котел имаше достойнството да се показа със своите надарени деца незабавно след домакините от град Твърдица. По традиция, възрожденският ни град взе участие със сформира и групи от Националното учебно заведение за фолклорни изкуства „ Филип Кутев “ - Котел и „ Център за поддръжка за личностно развиване “- Котел, които за поредна година демонстрираха освен вокални и музикални умения, само че и професионални фолклорни хореографии, преплетени и с други танцови жанрове. На сцената след тях се изявиха сформира от градовете Гурково, Елена, Дряново и Трявна, които в допълнение подвигнаха настроението измежду присъстващите.

По време на празника на обособени щандове участниците имаха опция да се показват с рекламни материали и сувенири, а след формалните фолклорни стратегии на всички градове, уредниците наградиха спечелилите в авансово оповестения конкурс, който тази година беше на тематика „ Везано завещание достигнало до нас “.

Събитието беше закрито с предаване на знамето на празника „ Балканът пее и споделя “ на идващия град-домакин – Гурково, както и с връчване на Летописна книга, в която уредниците от Твърдица би трябвало да отразят този запаметяващ ден.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР