„49-ото Народно събрание е конституирано преди един месец – един

...
„49-ото Народно събрание е конституирано преди един месец – един
Коментари Харесай

Нинова: Правна комисия да разгледа увеличените наказания за пияни и дрогирани шофьори

„ 49-ото Народно заседание е конституирано преди един месец – един месец безусловно изгубено време за законодателна работа. Първата и втората политическа мощ го пропиляха в игри за търсене на болшинство. Абсолютно обикновено е през това време, до момента в който те си играят тези игри, да проработят комисиите на Народното събрание, да се одобряват належащите закони, за които всички тук лицемерно се кълнат какъв брой са значими. “

Това съобщи от парламентарната естрада водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Тя изясни, че откакто комисиите имат членски състав, само че нямат управления, само ръководителят на Народното събрание може да ги привиква и да дефинира дневния ред.

„ Днес и на следващия ден ще заседават всички парламентарни комисии. С какъв дневен ред си мислите, уважаеми български жители? Една-единствена точка – приемане на правила за работа. Това ще отнеме тъкмо 3 минути, тъй като ще се препишат старите правила “, посочи Нинова.

Тя прикани ръководителя на Народното събрание Росен Желязков да пристигна на работа и да отговори:

„ Защо продължавате да губите времето на Народното събрание - ГЕРБ като политическа мощ, пробвайки се нещо да сглобяват като болшинство, и Вие, като ръководител, не давайки ход на основна работа на комисиите? “

Нинова съобщи, че групата на „ Българска социалистическа партия за България “ е внесла писмо до ръководителя през днешния ден в дневния ред на правна комисия да се включи Закона за изменение и допълнение на Наказателния кодекс.

„ Докога ще гледаме безучастно всеки ден по пътищата на България да се избиват хора от пияни и дрогирани безотговорни водачи? Този закон го гледахме в предишния парламент и мина на първо четене, има цялостно единодушие. Има стотици заявления от всички парламентарни групи какъв брой е значимо да се одобряват “, аргументира се Корнелия Нинова.

Тя изясни, че в него Българска социалистическа партия е предложила увеличени санкции, да няма условни присъди и да се лишават моторни транспортни средства и благосъстоятелност както за пияни и дрогирани водачи, по този начин и за трафиканти на мигранти. Нинова акцентира, че и прокуратурата, и министърът на вътрешните работи, са споделили, че има нужда от промени.

„ Хайде, стига с това двуличие. Всички излизате пред камерите и казвате какъв брой е значимо. Служебният кабинет и прокуратурата си измиват ръцете с Народното събрание за несвършена работа. Мигранти се хващат по всевъзможен мотив, на всевъзможни места. И не желая Народното събрание непрекъснато да носи отговорност за това “, обърна се към народните представители водачът на Българска социалистическа партия.

„ За следващ път споделям: дистанцирам Българска социалистическа партия от тази безнаказаност. Настояваме господин Желязков да ми отговори през днешния ден и тук ще включи ли в дневния ред на правна комисия Наказателния кодекс с тези две оферти. Ако това стане още през днешния ден, те могат да тръгнат на първо четене. Ако има воля в залата за същинска работа за българския народ, те могат да минат бързо, до момента в който те си играят игричките на болшинство сред първо и второ четене “, сподели още тя и прикани да стартира да се прави действителна работа, а това сега зависело само от ръководителя на Народното събрание.

Росен Желязков се появи в зала и отговори, че желаните от Българска социалистическа партия закони ще бъдат включени още през днешния ден в дневния ред на правна комисия.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР