49% от германците са недоволни от работата на Олаф Шолц

...
49% от германците са недоволни от работата на Олаф Шолц
Коментари Харесай

Половината германци недоволни от управлението на Шолц

49% от германците са недоволни от работата на Олаф Шолц като канцлер на Германия, а 55% - от федералното държавно управление.

Това заяви Bild am Sonntag, като се базира на допитване от института INSA.

Според социолозите, 38% от немските жители са удовлетворени от работата на Шолц като канцлер. Работата на държавното управление се прави оценка като приемлива от 35% от интервюираните.
 Назрява разединение в ръководещата коалиция в Германия
Назрява разединение в ръководещата коалиция в Германия

Причината е държанието на Олаф Шолц по отношение на Украйна

Рейтингът на Социалдемократическата партия на Германия (SPD), която е показана от Шолц, не се е трансформирал по отношение на предходната седмица и е 25% , този на блока ХДС/ХСС - 26%.

Проучването е извършено от 11 до 14 април измежду 1002 жители на Германия .

Припомняме, че по-рано тази седмица стана ясно, че назрява разединение в ръководещата коалиция в Германия поради " дефекти в водачеството на Шолц във връзка с Украйна ". Това е вътрешен раздор, който рискува да подкопае единството на Запада против Русия.

След трагичния политически завой при започване на рецесията, когато Шолц спря съветския план за газопровод " Северен поток-2 " дни преди съветската инвазия в Украйна и по-късно даде обещание огромен скок в разноските за защита, само че неговите съдружни сътрудници го упрекват, че се колебае.

Седем седмици след началото на войната, младшите съдружни сътрудници - " Зелените " и " Свободната демократическа партия (СвДП) в обединението на Шолц са недоволни, че Берлин не отговори на молбите на Украйна да изпрати повече тежки оръжия, на фона на предизвестията от Киев, че Русия стартира огромна атака в Южна и Източна Украйна.

Коалиционните сътрудници също по този начин желаеха той да направи повече за понижаване на енергийната взаимозависимост на Германия от Русия.
 Германия дава 1 милиарда евро военна помощ на Украйна
Германия дава 1 милиарда евро военна помощ на Украйна

Това се случва на фона на продължаващите рецензии

След това обаче Берлин отпусна 1 милиард евро военна помощ за Украйна.

Дипломатическото напрежение сред Германия и Украйна се увеличи откакто преди седмица властта в Киев отхвърли да одобри президента по отношение на Русия в предишното.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР