49-ият парламент започва работа на Велика сряда. Президентът Румен Радев

...
49-ият парламент започва работа на Велика сряда. Президентът Румен Радев
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС ще предложи Росен Желязков за председател на НС

49-ият парламент стартира работа на Велика сряда. Президентът Румен Радев подписа декрет и по този начин удостовери поръчката си, че няма да бави процедурата.
 
По информация на bTV най-голямата парламентарна група - тази на ГЕРБ-СДС ще предложи Росен Желязков за ръководител на Народното събрание. От ПП-ДБ ще обсъдят през днешния ден дали да имат претендент за ръководител на Народно събрание, евентуално своя кандидатура ще повдигнат и от " Възраждане ".
 
Новите 240 народни представители ще се съберат за първи път на Велика сряда, тъкмо в 10 часа. По Конституция първият звънец ще бъде ударен от най-възрастния депутат, и в този парламент това е Вежди Рашидов от ГЕРБ-СДС, който е на 71 години. Най-младият народен представител е още веднъж от групата на ГЕРБ - 23-годишният Георги Кръстев, който за първи път ще влезе в пленарната зала.
 
На старта депутатите би трябвало да положат клетва, само че и имат задачата да си изберат ръководител и зам.-председатели. Това е задача, която беше сложна за 48-я парламент. На старта на новия парламентарен сезон сметките демонстрират, че цената на един депутатски мандат се равнява на към 9750 гласа.
 
С ексклузивен брой на Държавен вестник съставът на новия парламент е към този момент дефинитивно факт. Президентът реши да събере новите 240 законотворци за първи път на Велика сряда. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР