49-годишният старши сержант от Карлово, който бе настанен в специализираното

...
49-годишният старши сержант от Карлово, който бе настанен в специализираното
Коментари Харесай

Изписаха излекуван от коронавирус пациент от болница в Пловдив

49-годишният старши сержант от Карлово, който бе настанен в профилираното поделение за лекуване на пациенти с COVID-19 в УМБАЛ „ Пълмед “, Пловдив съумя да пребори ковид благодарение на медиците от болничното заведение и беше изписан.

Той бе на апаратна вентилация 7 дни, а преди 5, след възстановяване на индикаторите му бе екстубиран.
Ексклузивно: Така в „ Света Анна “ се грижат за болните от COVID-19 Наш екип влезе в „ ЗОНАТА “ – там, където лекарите се борят за най-тежките случаи и избавят животи
49-годишният пациент е изписан от лечебното заведение съгласно всички одобрени протоколи за това и 2 поредни негативни проби за ковид.

Снимка: Болница " Пълмед "

Към момента той е в положително здравословно положение като след 12 дни интензивно лекуване в „ Пълмед “ той ще продължи да бъде под карантина в домашни условия, оповестиха от болничното заведение.

„ Прогнозата при такива пациенти, които дълго време са били на апаратна вентилация е тежка. Рядко се стига до толкоз бързо възобновяване. Благодарение на своевременната помощ, която успяхме да окажем на пациента постигнахме тези положителни резултати за малко време и през днешния ден той към този момент си е вкъщи “, разяснява доктор Евелина Дарабанова, анестезиолог и реаниматор в отделението за лекуване на пациенти с COVID-19 в УМБАЛ „ Пълмед “.
Изписаха оздравял от ковид пациент от Университетската болница в Стара Загора 61-годишният мъж от Казанлък е дал две негативни проби
Старши сержантът постъпва в болничното заведение на 30 март след превеждане от МБАЛ „ Карлово “ със признаци на затруднено дишане, кашлица, температура и съпътстващо заболяване диабет,както позитивна проба за ковид. Той незабавно е настанен в профилираното поделение на „ Пълмед “, където е интубиран и му е извършено интензивно лекуване.

В болничното заведение за лекуване в звеното остават 8 пациенти, 5 от които с позитивна проба за ковид. Днес ще бъде изписан още един пациент– мъж от Англия, с негативни проби за съществуване на COVID-19 и изчистен от вируса.

Коронавирусът и България Официално: От през днешния ден референтна лаборатория в Пловдив ще тества за COVID-19 Каракачанов: Военните планове са гласувани от Народно събрание и се заплащат разсрочено Горанов: На разсрочване подлежат отговорностите към банките, които са постоянно обслужвани Бойко Борисов: Маските стават наложителни на публични места, в краен случай – шал Сачева: Отпускаме еднократна помощ на фамилии с деца в неплатен отпуск Регистрираните случаи на COVID-19 у нас към този момент са 648 В изключително състояние: Празнуваме Лазаровден Обвиниха ръководителя на фармацевтичния съюз за всяване на суматоха Първа жертва на COVID-19 в Сливен Правителството утвърди закупуването на 30 000 теста за COVID-19 от Южна Корея Тестват чиновниците на Социалния патронаж в София за COVID-19 (СНИМКИ) Деница Сачева: За втори следващ ден понижава броят на записаните безработни Държавата ще даде на свободните актьори по една минимална заплата дружно с осигуровките Единен информативен портал събира цялата информация за COVID-19 в България 13 нови случая на COVID-19 са регистрирани у нас за последните 24 часа Първан Симеонов: Българите се опасяват от COVID-19, само че и се съмняват в заплахата от него Да пребориш ковид: Жена на 60 година и брачният партньор ѝ на 73 година към този момент са вкъщи си Президентът: Нужен е нов ефикасен модел за ръководство на рецесии, сегашният не сработи Президентът: Ще мине тази рецесия и отново ще забравим, че има възрастни хора Радев: Не одобрявам Борисов да гради облика на избавител върху страха от трупове и морги
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 648 13 26 62 Света 1 716 332 17 497 103 847 389 004 Заразени* Нови Починали България 648 13 26 Света 1 716 332 17 497 103 847
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР