49-годишният Николай Христов, който застреля чичо си и двамата си

...
49-годишният Николай Христов, който застреля чичо си и двамата си
Коментари Харесай

Адвокат с разкрития за тройния убиец от Рогош

49-годишният Николай Христов, който простреля чичо си и двамата си първи братовчеди, се е отбранявал. Това сподели в правосъдната зала бранителят му Валери Стоичков

Адвокатът разкри тъкмо какво се е случило, като съгласно него прокуратурата абсолютно едностранчиво е показала обстоятелствата. По думите му, през вчерашния ден е извършен Следствен опит на мястото на убийството. Николай самичък разкрил малко по малко какво тъкмо се е случило, съобщи " Марица ". 

" Единствено едностранно и еднопосочно са събирани доказателства. Няма спор, че той е възпроизвел изстрелите. Няма и дума в настояването на прокуратурата за най-тежката мярка за мотива да се стигне до всичко това. При опита се откри, че откакто са разбрали, че Николай се връща от работа, убитите са нахлули с железни пръти с дължина по 1 м. - 1.20 м. Изминават дистанцията от входната външна желязна врата до вътрешната. Връхлитат върху него и дребната му щерка, била до него, псувайки и заканвайки се, че ще го убият. Реакцията му - влиза от вътрешната страна и заключва вратата. Тримата убити стартират с металните пръти да разрушават стъклата. Единият от тях хвърля желязото по Николай през счупения прозорец. Вторият прави опит да влезе ", разкри адв. Стоичков. 

Именно в този миг Николай прави няколко крачки във вътрешността в къщата, взима пушката и стартира да стреля. Не се цели персонално, на стреля по силуети. Малшанс е, че от три изстрела, и трите са в задачата ", разяснява адв. Стоичков. Според него няма предпоставки за взимане на най-тежката мярка, като изиска домакински арест за Николай. 

Защитникът разкри още, че Николай самичък се обадил на тел. 112 и съобщил, че е направил убийствата. Казал къде е, предал е пушката и интензивно е съдействал на органите на реда. 

" Какво би трябвало да направи моя подзащитен? Да чака да преборят него и щерка му? ", зачита адв. Стоичков. 

Прокуратурата изиска непрекъснатото задържане под стража на Николай. Посочи се, че даже и откакто е гръмнал тримата, е създал спомагателни изстрели. Запитан какво желае, Николай сподели пред съдията " Каквото решите! ". 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР