49-годишeн мъж беше признат за виновен в това, че на

...
49-годишeн мъж беше признат за виновен в това, че на
Коментари Харесай

1000 лева глоба за шофьор, блъснал пешеходка на паркинг във Варна

49-годишeн мъж беше приет за отговорен в това, че на 21 септември предходната година при ръководство на лек автомобил и маневра за придвижване на заден ход от междублоков паркинг, нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата и по несъобразителност предизвикал телесна щета на преминаваща жена.

Това оповестиха от Районния съд във Варна за Moreto.net.

Съгласно наредбата на Закона за придвижване по пътищата, при маневра за придвижване обратно, водачите са длъжни непрестанно да следят пътя зад транспортното средство, а при неспособност - да обезпечат лице, което да алармира за рискове.

По този метод, по несъобразителност е била породена междинна телесна щета на пешеходка, изразяваща се в строшаване на кост, обусловило трайно усложнение в придвижването на низък крак за интервал по-голям от един месец.

49-годишният мъж е дееспособен лидер, с годно удостоверение за ръководство на автомобил, неосъждан и неосвобождаван от наказателна отговорност до момента. Деянието е осъществено по несъобразителност. Варненският областен съд го призна за отговорен за осъщественото закононарушение, като му наложи административно наказване – санкция в размер на 1000 лв.. Той бе лишен от право да ръководи МПС за период от 10 месеца. Направените по делото разходи също са в тежест на подсъдимия.

Съдебното решение предстои на обжалване в 15-дневен период.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР