48-то Народно събрание излезе с декларация срещу насилието над българите

...
48-то Народно събрание излезе с декларация срещу насилието над българите
Коментари Харесай

Депутатите приеха декларация за случващото се в РСМ

48-то Народно заседание излезе с декларация против насилието над българите в Република Северна Македония, езика на омразата и целенасочената политика на ненавист против българите. По тази тематика депутатите не дебатираха, а в последния си работен ден и минути преди да дойде в Народното събрание , гласоподаваха. Припомняме, че през вчерашния ден.

Със 184 " за " и 1 въздържал се декларацията бе призната .

В нея се акцентират още значимостта на общите старания за недопускане на похищения, принуждение и пренебрежение по отношение на българите в РСМ. Също по този начин се показва, че сдруженията и организациите би трябвало да работят в сходство със законите на страната и да не предизвикат утежняване на връзките сред общностите. Също по този начин в декларацията се приканва за ефикасни дейности за отбрана на правата на българските общности там.
 Груевски: България употребява Европейски Съюз, с цел да ни изнудва
Груевски: България употребява Европейски Съюз, с цел да ни изнудва

От това съглашение произтичат днешните проблеми, смята някогашният македонски министър председател

Припомняме, че напрежението сред България и Република Северна Македония се увеличи внезапно след - македонски жител с българско съзнание, който бе доведен за лекуване у нас.

Заради случая и акцията, която се разви в самата РСМ изключителният и пълномощен дипломат на страната ни в Скопие Ангел Ангелов в София , а след това външният ни министър , че дипломатическият ни представител ще остане у нас, до момента в който РСМ не означи действителен напредък в битката с актове на ненавист. От през днешния ден той още веднъж извършва отговорностите си в Скопие.

На 30 януари българска делегация, ръководена от вътрешния министър Иван Демерджиев бе на посещаване в съседката ни, като бе по време на честванията на рождението на Гоце Делчев, които ще бъдат този уикенд, с цел да се предотвратят провокации.

Преди това президентът на РСМ български политици на честванията на Гоце Делчев в Скопие.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР