48-oто Народно събрание вече е факт. Това е четвъртият парламент

...
48-oто Народно събрание вече е факт. Това е четвъртият парламент
Коментари Харесай

Дългият първи ден на новия парламент: Тържествено откриване на НС


48-oто Народно заседание към този момент е реалност. Това е четвъртият парламент за по- малко от година и половина и през днешния ден депутатите тържествено се заклеха. сред заявените планове и настроения на партиите и обективната реалност в пленарната зала.

Всички заявиха, че са за съгласие, разговор и компромис, с цел да се преодолее тежката икономическа, политическа и енергийна рецесия. Малко по-късно сами се сложиха в патова обстановка, в която никой не отстъпва от декларираните позиции.

По традиция първият звънец беше ударен от най-възрастния депутат – Вежди Рашидов.

беше намерено тържествено, само че с ясна равносметка от партиите в две направления. За поредицата от рецесии, в която се намира страната и за нуждата от компромис в името на кабинет.

Втората партия в Народното събрание „ Продължаваме промянaта “ обаче се нарежда изрично – да постави завършек на задкулисието.

Движение за права и свободи се оповестиха за кабинет на обединяването в името на превъзмогването на рецесиите. От „ Възраждане “ не бяха диалогично настроени. А Българска социалистическа партия сложиха четири целта на масата на договарянията. И - своите червени линии.

Според „ Демократична България “ живеем в условия на военна, политическа и корупционна рецесия. Три целта имат и от български напредък – сигурност, правдивост, взаимност.

За началото на 48-ия парламент депутатите резервираха положителния звук между тях и се въздържаха от крясъци и нападки.

Реакциите и мненията отвън пленарната зала заключи Гергана Венкова.

Още на следващия ден контактната група за сформиране на държавно управление с първия мандат, инициирана от ГЕРБ, стартира срещи с парламентарните групи. Първи са от партията на Бойко Борисов. Три обединения обявиха, че няма да се явят – „ Продължаваме промяната “, „ Демократична България “ и Българска социалистическа партия, само от левицата обаче публично са отказали присъединяване.

Вторите в Народното събрание – Политическа партия – не споделят проектите си при положение, че вторият мандат им бъде връчен. Ако ръководство се образува при първото завъртане на рулетката, те ще бъдат градивна съпротива.

Дори да се стигне до нови избори, бюджетът за идната година би трябвало бъде признат, единомислещи са новите депутати.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР