48-мият парламент е възможно да издържи до местните избори, не

...
48-мият парламент е възможно да издържи до местните избори, не
Коментари Харесай

Герджиков: Борисов е изключително интуитивен политик. Няма как да дойде нов месия като Царя

48-мият парламент е допустимо да издържи до локалните избори, не съм оптимист за цялостен мандат. Това съобщи в ефира на " Събуди се " по NOVA TV проф. Огнян Герджиков.

Без взаимни отстъпки партиите няма да може да напаснат политическия пъзел, разяснява Герджиков сегашната политическа обстановка.

" Ако водачите преглътнат егото си, това ще бъде индикатор за същинско политическо мислене, отмина времето, когато една партия беше безспорен любимец. Трябва да са отворени вратите за всеки изначало, а след това при диалозите да се прецизира в кои политики имат другия и къде не съответстват цели ", уточни още някогашният ръководител на Народно събрание.

По думите му в случай че се стигне до нови следващи предварителни избори в идващите месеци резултатите ще бъдат почти същите.

" Няма да пристигна избавител както преди 20 години пристигна Царя и увлече голяма маса, това към този момент няма по какъв начин да се повтори ", сподели Герджиков. 

Бойко Борисов е извънредно подсъзнателен политик и има доста точна преценка за нещата, изначало съобщи, че е отворил ветрилото допустимо най-широко, което му прави чест, в процеса на договарянията ще забележим какви позиции ще заеме, сподели още той. 

" Възраждане " подвигнаха резултата си поради хората със мощно патриотично възприятие, водачът им заразява, само че те се самоизолират, имат цели, които са несъвместими с бъдещето на България - отвън НАТО и Европейски Съюз.

За Има Такъв Народ пък стана ужасно, преди година и половина бяха първи, само че направиха голямата политическа неточност с 65 депутати да напишат листата с Министерския съвет, не става по този начин и не инцидентно отекоха в канала.  

При стъпването си в служба като ръководител на Народното събрание през 2001 година, Герджиков подарява на новите национални избраници тогава " Приказката за стълбата " на Христо Смирненски, с която желае да им кажа да не се самозабравят, изкачвайки се по стълбата.

" Идеята беше на една великотърновска депутатка от Национална движение „Симеон Втори". Много е значима тази приказка, тя важи за политическия хайлайф, тъй като в Народно събрание влизат и доста статисти, постоянно е имало и постоянно ще има такива, само че тези, които водят парламентарните групи - те би трябвало да са наясно с това ", сподели още Герджиков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР