48-ият парламент не успя да си избере председател. До прецедента

...
48-ият парламент не успя да си избере председател. До прецедента
Коментари Харесай

Христо Иванов: Да имаме председател на НС на ротационен принцип

48-ият парламент не съумя да си избере ръководител. До прецедента се стигна, откакто нито една от четирите кандидатури и при двата тура в първата процедура не съумя да събере нужното болшинство – половината от гласовете на присъстващите в зала плюс един.

За председателския пост се бореха Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия, Никола Минчев от „ Продължаваме промяната ”, Петър Петров от „ Възраждане ” и Росен Желязков от ГЕРБ, а в следствие бе препоръчан и Йордан Цонев от Движение за права и свободи.

Председателстващият пленарното съвещание Вежди Рашидов го прекъсна и разгласи, че то ще бъде обновено на следващия ден в 10.00 часа. Очаква се процедурите по желание да продължат, до момента в който не бъде определен ръководител.

Председател на Народното събрание на ротация, оферират от „ Демократичнта България ”.

Пред жрналисти в коридорите на Нароното заседание съпредседателят на политическата групировка Христо Иванов изясни, че ака ще се излезе от патовата обстановка, а предлагането им е като ръководител на Народното събрание да се ротират препоръчаните за поста от двете най-големи парламентарни групи.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР