48-годишният Светлозар Дончев, който е самотен баща на две деца

...
48-годишният Светлозар Дончев, който е самотен баща на две деца
Коментари Харесай

Зов за помощ! Тежко болен самотен баща се нуждае от средства, за да се излекува и живее

48-годишният Светлозар Дончев, който е уединен татко на две деца и е диагностициран с заболяването на Бюргер. Той е един от дребното хора с заболяването на Бюргер в България и от 2019 година се бори, с цел да не бъдат ампутирани краката му. Преди да заболее, Светлозар е имал сигурна и непрекъсната работа, с която е издържал и изхранвал двете си деца, за които самичък се грижи. Болестта обаче го прави неработоспособен и проблемите му стартират да се задълбочават. За страдание поддържащата и животоспасяваща терапия на Светлозар не се покрива от НЗОК и той изпада в неспособност самичък ди си купи скъпоструващите лекарства за своето лекуване, както и да закупи храна и облекла за двете си деца.

Приятелите на Светльо демонстрират състрадание и взаимност и провеждат няколко дарителски акции, посредством които са събрани средства както за медикаменти за лекуването му, по този начин и за облекла и храна на децата му.

Тежкото заболяване на Светлозар е нелечимо, макар че може да се стопира с лекарства. Лекарят, който до момента го е лекувал, му оповестява, че при най-тежкия сюжет е допустимо да се стигне до ампутация на краката.

Въпреки мрачните прогнози, Светлозар получава лъч вяра, когато схваща, че посредством инжектиране на стволови кафези може да бъде стопирано развиването на тежкото му заболяване и да се избегне ампутация на краката му.

Необходимите средства за двете процедури за инжектиране на стволови кафези, дружно с предстоя в болничното заведение в Турция са 50 000 лева, сума която е непостижима за фамилията на Светлозар.

От дарителските акции, които приятелите на Светозар проведоха до в този момент са събрани малко над 30 000 лева, само че те не са задоволителни, с цел да може той сполучливо да приключи двете процедури на трансплантация на стволови кафези. Именно по тази причина приятелите на Светльо се обръщат още един път към всички хора с положителни сърца с молба и апел за помощ, съпричастност и взаимност към Светлозар и двете му деца.

" Всяко направено положително се връща десетократно и дано всеки един от нас да отвори сърцето си и да направи положително, с което да помогне на Светлозар да оздравее и да се върне към естествения си живот, работата и грижата за двете си деца ", приканиха приятелите на Светльо.

Те припомниха, че сумата, която дефицита за сполучливото довеждане докрай на двете процедури по трансплантация на стволови кафези е 20 000 лева и приканиха всеки да подари колкото може средства.

Сметката, по която може да дарите средства и да помогнете на Светлозар, е:

IBAN: BG15UNCR70001524885293

BIC: UNCRBGSF

Титуляр: Светлозар Николов Дончев

e-mail: [email protected]

PayPal: Svetlozar Donchev

Телефон за връзка със Светлозар и за дарения на храна и облекла: 0877717471
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР