48-годишният Атанас Китанов от Благоевград издъхна от масивен инфаркт в

...
48-годишният Атанас Китанов от Благоевград издъхна от масивен инфаркт в
Коментари Харесай

Масивен инфаркт покоси 48-годишен мъж, който се лекувал с медикаменти за успокоение

48-годишният Атанас Китанов от Благоевград издъхна от солиден инфаркт в благоевградската болница. През нощта той е признат в незабавно поделение в извънредно тежко положение, с ниско кръвно налягане – под 70, изпаднал в кардиогенен потрес, оповестява struma.bg.
Младият мъж, който е бил деен пушач, имал недоволства от месец, усещал тежест в гърдите, само че отдавал признаците на киселини в стомаха и приемал лекарства за утешение. След приема им се чувствал добре и по тази причина решил, че има гастроентерологичен проблем, и не потърсил лекарска помощ, тъй като бил здравно неосигурен. В събота през нощта положението му станало сериозно, получил солиден инфаркт, което довело до белодробен оток със затруднено дишане. Предприети са интензивни дейности от кардиолози, няколко часа траяла битката за живота му, само че за жал съдбовният край настъпил. Мъжът умрял от солиден инфаркт с остра сърдечна и бъбречна непълнота в интензивния бранш на кардиологично поделение на МБАЛ – Благоевград. Тревожната статистика сочи, че възрастовата граница на получилите инфаркт спада застрашително – до 47-57-годишни. Всеки би трябвало да знае, че неочаквана, стягаща болежка в гърдите, траеща повече от 5 минути, изисква неотложно да се потърси лекарска помощ, безапелационни са докторите.
„ Касае се за тежък случай, пациентът е признат, изпаднал в кардиогенен потрес, със сърдечна недостатъчност”, сподели шефът на МБАЛ – Благоевград доктор Огнян Митев. Той разясни, че киселините в стомаха също могат да предхождат инфаркт. Хората си мислят, че сърдечният удар би трябвало да бъде болежка в лявата част на гръдния панер, само че това не е остра болежка, а по-скоро дискомфорт, чувстван в центъра на гръдния панер с прилепяне или стягане. Умората, тежестта в гърдите и дефицит на въздух не би трябвало да се подценяват. Близките на умрелия Ат. Китанов, който живее на бул. „ Васил Левски “, са отказали осъществяване на аутопсия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР