48-годишен мъж от Разград получи нов бъбрек след трансплантация в

...
48-годишен мъж от Разград получи нов бъбрек след трансплантация в
Коментари Харесай

Трансплантираха бъбрек на 48-годишен мъж в ``Александровска`` |

48-годишен мъж от Разград получи нов бъбрек след трансплантация в УМБАЛ  " Александровска ". Донорът е 29-годишен пациент от Горна Оряховица, изпаднал в мозъчна гибел след хеморагичен инсулт.

Рецепиентът е страдал от хронична бъбречна непълнота и от две години е бил на диализа. Той е е посочил максимален % органна съгласуемост с донора от общо 5 поканени за оценка от листата на чакащите. След интервенцията пациентът се възвръща в Клиниката по анестезиология и интензивно лекуване на болничното заведение. Състоянието му е устойчиво, с доста положителни витални индикатори.

Това е първата бъбречна трансплантация за 2021 година в Александровска болница. Заради липса на подобаващи реципиенти в листата на чакащите, сърцето е било превозено за Унгария по линия на съдействието с Евротрансплант. За черния дроб са открит подобаващи реципиенти в Университетска болница „ Лозенец ”.

Екипът на УМБАЛ " Александровска " изрича откровени съболезнования на околните на умрелия мъж и адмирира тяхното хуманно решение да дарят органите му за спасяването на други човешки животи в най-трудния за тях миг.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР