48-годишен мъж бе осъден за нарушаване на мерки за карантина

...
48-годишен мъж бе осъден за нарушаване на мерки за карантина
Коментари Харесай

Пробация за професионален шофьор, нарушил предписание за карантина

 48-годишен мъж бе наказан за нарушение на ограничения за карантина по време на изключително състояние, обвързвано със смъртни случаи – закононарушение по чл.355, ал.2 от Наказателния кодекс.

С присъда на Районен съд - Варна, на подсъдимия бе наложено наказване " пробация “, оповестиха от пресслужбата на съда.

В продължение на 6 месеца той предстои на наложителна регистрация по сегашен адрес, с честота два пъти седмично, както и на наложителни периодически срещи с пробационен чиновник, също за период от половин година.

На 4 април тази година, след идване на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост с камион, осъществяващ интернационален превоз, на съображение издадено наставление от Регионална здравна ревизия - Русе, подсъдимият бил подложен под наложителна 14-дневна карантина по отношение на разрастващата се пандемия от COVID-19. Той показал адрес, където трябвало да извършва карантината и да не напуща жилището, само че на 14 април 2020 година нарушил противоепидемичната мярка и отишъл до търговски обект, с желание да пазари. Нарушението е  открито след подаден сигнал при инспекция от полицейски чиновник.        

Присъдата предстои на обжалване в 15-дневен период.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР