48% го искат за кандидат за президентПристигна в Ню Йорк,

...
48% го искат за кандидат за президентПристигна в Ню Йорк,
Коментари Харесай

Тръмп трупа преднина сред републиканците

48% го желаят за претендент за президент
Пристигна в Ню Йорк, където ще му бъдат повдигнати обвинявания

Предишният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който влезе в борбата за нов мандат, набира преднина пред противниците си за номинацията на Републиканската партия за претендент от партията за висшия държавен пост. Това демонстрират данни от изследване на Ройтерс/Ипсос.

Около 48% от хората, самоопределящи се като републиканци, желаят Тръмп да бъде повдигнат за партиен претендент на президентския избор следващата година, спрямо 44% в предходно допитване, осъществено сред 14 и 20 март.

В същото време поддръжката за губернатора на щата Флорида Рон Десантис - най-близкият противник на Тръмп, е намаляла от 30% предишния месец до 19% в този момент. 

Анкетата е направена сред 31 март до 3 април, откакто бе оповестено, че Тръмп ще бъде упрекнат в закононарушение за това, че преди изборите през 2016 година е платил на порнозвездата Сторми Даниълс да не разкрива обществено изказванията си, че са имали връзка.

Около 71% от участниците в анкетата, в това число 58% от републиканците, считат за евентуално Тръмп да е платил на Даниълс да не разкрива аферата им преди президентските избори през 2016 година Същевременно 51% от интервюираните, включително 80% от републиканците, считат, че подбудите зад повдигнатите обвинявания против него са политически.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР