48-часовата стачка на такситата в Атина ще има днес и

...
48-часовата стачка на такситата в Атина ще има днес и
Коментари Харесай

Кошмар с транспорта в Гърция

48-часовата стачка на такситата в Атина ще има през днешния ден и на следващия ден. Това води до изключителни правила за придвижване в гръцката столица.

Днес в 10:30 ч. таксиметровите шофьори  ще проведат протест и по-късно протестно шествие пред Министерството на превоза в границите на 48-часовата си стачка. В този подтекст гръцката полиция подхваща ограничения за облекчение на тапите, като прави отклонения и спирания на придвижването по маршрута, където е належащо, информира кореспондентът на Bulgaria ON AIR  в Гърция Силвия Станчева.

За на следващия ден е разгласен народен митинг. В него ще вземат участие таксита, студенти, лекари и ръководители на полети. Исканията им са за изцяло нарастване на заплатите от 10%, унищожаване на замразяването на заплатите за 2016-2017 година и нарастване на необлагаемите компенсации до 12 000 евро.

Очаква се стачката в сряда да провокира разтърсвания в публичния превоз, защото включването на ръководители на полети ще докара до отмяна на полети и корабите ще останат блокирани в пристанищата на Пирея, Рафина и Лаврион. 

Как ще работи градският превоз в Атика

Обявиха прекъсване на градските рейсове и тролейбуси от началото на промяната до 9:00 ч. и от 21:00 ч. до края на промяната. Очаква се услугата да бъде обновена от 10 сутринта или по-късно (превозните средства напущат депото в 8:30 сутринта), като последните полети потеглят от началните си точки към 20:00 часа

По отношение на метрото и трамваите седем синдиката вземат участие в 24-часова стачка.

Отмяна на полети

В същото време в сряда няма да има полети от и до гръцките летища. Ако възникне стачка, полетите няма да се извършват, като се изключи полетите с основна значимост (линейки и др.) и прелитанията.

Фериботите са спрени

В сряда, 28 февруари, фериботи и други морски кораби няма да изоставен пристанищата на Пирея, Рафина и Лаврион заради 24-часова стачка на четири синдиката на моряците.

Моряшките синдикати упорстват за решение на трудовите и пенсионните проблеми, сключване на контракти със обилни нараствания и ограничения за обезпечаване на високи разноски.

24-часова стачка в жп. превоза

Железниците, в това число крайградските железници на Атина и Солун, ще бъдат обект на 24-часова стачка на синдикатите. Протестът се организира точно на годишнината от влаковата злополука в Темпе. Освен всичко друго, железничарите упорстват за неотложно наемане на личен състав и довеждане докрай на плановете за развиване и рационализация на мрежата.

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР