48 бежанци, разпределени от ситуационния център към външното ни министерство,

...
48 бежанци, разпределени от ситуационния център към външното ни министерство,
Коментари Харесай

Първите бежанци от Украйна пристигнаха в Благоевград и Гоце Делчев

48 бежанци, разпределени от ситуационния център към външното ни министерство, са пристигнали в Благоевградска област, заяви БНР. Те са били настанени в два частни хотела в Сандански и в общинския хотел към спортната база в Гоце Делчев.

27 дами и деца от региона на Одеса дойдоха следобяд в Сандански .

Кметът Атанас Стоянов пое ангажимент да им даде всичко належащо като храна и здравна грижа, защото част от децата са доста дребни.

" В диалог с тях се оказа, че някои имат потребност от такава помощ, тъй че сме отсреща. Да се постараем в действителност те да се почувстват като вкъщи си в Сандански и надлежно да намерим работа за тези, които желаят "., сподели той.
 Украинските бежанци у нас да могат да задействат процедурата за статут и в Бургас и във Варна
Украинските бежанци у нас да могат да задействат процедурата за статут и в Бургас и във Варна

Да получават здравна информация и поддръжка от доброволци

Късно нощес първата група бежанци е пристигнала и в Гоце Делчев . 12 деца и техните майки са настанени в хотела на общинската спортна зала. Има кухненско съоръжение, обезпечена е храна.

Тази вечер или на следващия ден сутринта се чакат още 20 бежанци.

В разнообразни градове на България хората се проведоха да оказват помощ на украинските бежанци в страната ни. ПравителствотоОт, както и събират дарения от облекла, обувки.

Припомняме, че Европейската комисия (ЕК) предложи даване на автоматизирана краткотрайна протекция за интервал до три години на хора, бягащи от войната в Украйна, в това число позволение за престояване и достъп до пазара на труда и до обществени помощи, предава Ройтерс.

Членовете на Европейския съюз Полша, Румъния, Словакия и Унгария имат сухопътни граници с Украйна и Комисията съобщи, че повече от 650 000 души са минали в тези страни, откакто Украйна беше нападната от Русия на 24 февруари.
 България в помощ на украинските бежанци
България в помощ на украинските бежанци

Общини, неправителствени организации и жители протягат ръка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР