471 задържани отчита френската полиция тази нощ след поредни протести

...
471 задържани отчита френската полиция тази нощ след поредни протести
Коментари Харесай

Палежи и грабежи в цяла Франция

471 арестувани регистрира френската полиция тази нощ след следващи митинги и напрежение в редица френския градове, написа BBC.

BFMTV се базира на данни на френския вътрешен министър Жералд Дарманен. По-рано той разгласи, че управляващите разполагат 45 хиляди служители на реда из цяла Франция , с цел да бъде комплициран завършек на безредиците и да бъда предотвратени погроми. Частите бяха с 5000 повече, откакто предходната нощ се включиха и специфичните сили.

В същото време има известия за всеобщ безпорядък в градовете в цяла Франция. повече от 900 души.

Френският министър на вътрешните работи Жералд Дарманен отиде на място в град Мант ла Жоли в самата нощ, с цел да се срещне с служителите на реда и жандармеристите. Според оценката му обстановката тази нощ е доста по-спокойна от предходната.

Кметът на Марсилия Беноа Паян изиска незабавно спомагателни сили в града, защото " сцените на грабежи и принуждение не са допустими ". Там за тази нощ са арестувани минимум 80 души. На видео, оповестено в обществените мрежи, се вижда гърмеж на остарялото пристанище. Градските управляващи обявиха, че проверяват аргументите за произшествията, само че на този стадий няма данни за потърпевши.

Според известията на полицията в ранните часове на нощта участници в безредиците са разграбили оръжеен магазин , като са взели ловни пушки, муниции не са откраднати.
 45 000 служители на реда охраняват Франция след дни на конфликти
45 000 служители на реда охраняват Франция след дни на конфликти

Градският превоз е спрян след 21 часа

Има известия за подпалени здания и коли, нахлувания в магазини в цялата страна, в това число в Лион, Тулуза, Страсбург, Лил и Париж , където в едно от предградията, Нантер,.

По предварителни данни малолетният Наел М., от алжирски генезис, е бил спрян от полицейски патрул във вторник сутринта, до момента в който е управлявал автомобил " Мерцедес ", поради нарушение на разпоредбите и е бил убит.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР