471.5 млн. евро от Кохезионния фонд са инвестирани в развитието

...
471.5 млн. евро от Кохезионния фонд са инвестирани в развитието
Коментари Харесай

Основна жп линия у нас се модернизира с европари


471.5 млн. евро от Кохезионния фонд са вложени в развиването на железопътната права сред градовете Елин Пелин и Костенец. Този сектор е част от високоскоростната железопътна линия сред двата най-големи български града София и Пловдив от коридора Изток/Източно Средиземноморие на трансевропейската транспортна мрежа на Европейски Съюз (TEN-T). Този кулоар минава през осем страни от Европейски Съюз, от Берлин до Атина, като основава значими железопътни връзки в страните от Централна и Южна Европа. Това значи по-плавно пътешестване и продан за България и нейните съседи.

Комисарят по въпросите на районната политика Корина Крецу сподели: " Безпроблемните железопътни връзки за пасажери и товари ще подтикват районното развиване в България и способстват за построяването на конкурентна и нисковъглеродна стопанска система за идващите генерации. Радвам се, че европейският Кохезионен фонд оказва помощ за това ".

Над 100 млн. евро от Кохезионния фонд са вложени в линията София-Пловдив в интервала 2007-2013 година за построяването на правата сред градовете Септември и Пловдив. Отсечката Костенец-Септември понастоящем се финансира с 151,5 млн. евро по линия на Механизма за свързване на Европа (CEF). След привършване на строителните работи по линията София-Пловдив, пасажерите ще могат да пътуват сред двата града за по-малко от 80 минути при скорости до 160 км/ч.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР