47-ото Народно събрание ще бъде последователен и отговорен партньор на

...
47-ото Народно събрание ще бъде последователен и отговорен партньор на
Коментари Харесай

Никола Минчев: 47-ото Народно събрание ще бъде последователен и отговорен партньор на синдикатите

47-ото Народно заседание ще бъде пореден и виновен сътрудник на синдикатите, съобщи ръководителят на Народното събрание Никола Минчев в приветствието към делегатите на Деветия конгрес на Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България (КНСБ).

Вярвам, че в разговор и съдействие ще намерим решенията, които ще обезпечат по-добри условия за труд и живот на българските жители, добави ръководителят на Народното събрание.

Никола Минчев означи приноса на КНСБ за осъвременяване на трудовото и обществено законодателство. Предоставените от синдиката мнения, оферти и съответни текстове по обособени проектозакони са извънредно потребни, акцентира той и добави, че е значимо и присъединяване на специалистите на синдиката в съвещания на комисии, във конгреси и срещи.

Председателят на Народното събрание означи, че от КНСБ към този момент са импортирани няколко писмени мнения в 47-ото Народно заседание – по проектозаконите за удължение периода на деяние на част от наредбите на трите бюджета – на страната, на ДОО и на НЗОК за 2021 година, по данъчните закони, по трите проектобюджета за 2022 година, по закона за здравето, закона за енергетиката и други Никола Минчев уточни, че синдикатът има значима роля за гарантиране на обективни, безвредни и здравословни условия на труд и че поставя поредни старания за обезпечаване на почтено възнаграждение на труда, за обществено обезпечаване и протекция, за свободно и непринудено сдружаване.

Убеден съм, че синдикатът със своята експертиза и активност е нужен, потребен и значим за страната, акцентира ръководителят на Народното събрание. Никола Минчев изрази убеденост, че Деветият конгрес на КНСБ ще затвърди ролята на синдиката в обществено-политическия живот на страната и смисъла на организацията за отбрана правата освен на синдикалните членове, само че и на всички трудещи се.

На откриването на конгреса на КНСБ участваха заместник-председателите на Народното събрание Кристиан Вигенин и Мукаддес Налбант, народни представители, вицепрезидентът Илияна Йотова, министърът на труда и обществената политика Георги Гьоков, министърът на опазването на здравето Асена Сербезова, министърът на образованието и науката Николай Денков, кметът на София Йорданка Фандъкова, представители на синдикални организации от 23 страни. С видеообръщение участниците във форума поздрави министър-председателят Кирил Петков.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР