47-ото Народно събрание се учредява в края на една година,

...
47-ото Народно събрание се учредява в края на една година,
Коментари Харесай

Карадайъ: Натискът и репресията при двата последни избора минаха всички граници

47-ото Народно заседание се учредява в края на една година, която ще запомним с рецесии и избори. Това съобщи декларация пред Народното събрание водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

„ Кризите провокираха избори, изборите предизвикваха и задълбочаваха рецесиите. Ако нещо отличава 47-ото Народно заседание от предходните, то е безусловната отговорност, с която сме натоварени от гласоподавателите “, сподели той.

„ Тези, които не гласоподаваха ни демонстрираха, че не желаят да гласоподават за политици и партии, които вместо да вземат решение техните проблеми, се занимават със себе си. Гласуващите дадоха своя глас на партиите, с цел да сложат завършек на политическата рецесия, само че не дадоха властта на нито една партия. Избирателите задължиха парламентарно показаните партии да търсят оптимално единодушие за национални цели ", съобщи още Карадайъ.

Лидерът на Движение за права и свободи съобщи, че ще работи за възобновяване на нормалността в политиката.

По думите му анализът на изборите през юли и ноември демонстрира, че ниската изборна интензивност се дължи и на усложненията, провокирани от машините.

„ Днес на всички ни е ясно, че по-възрастното потомство и по-малко образованите хора имаха проблеми с това гласоподаване “, сподели той.

Карадайъ упрекна служебния вътрешния министър в „ напън и принуда “ при двата последни избора, които по думите му, са минали всевъзможни граници.

„ Под лозунга битка с купения избор бяха осъществени закононарушения против човешките и политически права на българските жители - противозаконен арест, влизане в домове на възрастни хора, сплшаване да не се прави предизборна пропаганда. От много време сигнализираме, че държанието на полицията може да стане безотговорно. Недопустимото е реалност - в изборния ден в изборните секции влязоха служители на реда. Нарушени са съществени правила. Законът е погазен тотално “, сподели водачът на Движение за права и свободи.

По думите му ЦИК не е съумяла да убеди гласоподавателите, че всички гласове са регистрирани.

„ Движение за права и свободи няма да остави нито един случай не тестван или нито един случай, в който има нарушаване или закононарушение, ненаказан. Защото хората ни споделяха, че тези извращения на полицията им припомнят на тези мракобесни времена преди 89-а година. Всеки би трябвало да понесе своята отговорност за злоупотребите с власт “, сподели Карадайъ.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР