47-ото Народно събрание може да бъде описано и с думите

...
47-ото Народно събрание може да бъде описано и с думите
Коментари Харесай

ОБЗОР: България има нов парламент, притесненията за “Омикрон“ и криминални хроники от Пловдив

47-ото Народно заседание може да бъде разказано и с думите " промяна на поколението във властта ", тъй като всеки десети депутат е под 33-годишна възраст. Днес депутатите поставиха клетва да работят за положителното на България и жителите.

Едно от лицата на младите е и определеният за ръководител на Народното събрание. Никола Минчев е на 34 години, приключил е право в СУ " Св. Климент Охридски ", като до момента е работил като корпоративен юрист в столична адвокатска фирма. В Народното събрание влиза от Перник.

От трибуните бяха дадени и първи поръчки от представители на парламентарно показаните партии.

„ Наш дълг е да служим на народа, горделив народ с велика история. За страдание, дълго време представителите преди нас не си свършиха работа. Близо 2 милиона българи са отвън България. На всеки площад хората се обръщаха към мен– апелирам ви, върнете младежите в България ", сподели Петков.

Готови сме на диалози с всички, ще бъдем рационална и правилна съпротива. Това сподели Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС в първото слово от името на обединението от парламентарната естрада.

Измина една година, която ще запомним с рецесии и избори. Кризите пораждаха избори, а изборите - рецесии. Тези, които не гласоподаваха, ни демонстрираха, че не желаят да гласоподават за партии и хора, които не могат да вземат решение рецесии и проблеми. Това съобщи Мустафа Карадайъ.

„ Нека бъде един сполучлив, рационален и с най-хубави решения за хората с 4-годишен мандат парламент. Влизаме в него с три целта ", уточни Корнелия Нинова и уточни кои са те.

Общинските съветници в Пловдив ще гласоподават основаването на общинско сдружение, което ще оперира в мрежата на градския превоз. Общинската транспортна компания бе едно от обещанията при започване на мандата, с което трябваше да се стартира промяната в градския превоз и взимането му от частните превозвачи.

Повече от три месеца зам.-кметът по превоз Тодор Чонов обясняваше по какъв начин работят интензивно по новото сдружение, само че защото желаят да изпипат всичко, не бързат с него.

Световната здравна организация съобщи, че не е получила известия за смъртни случаи, свързани с новия вариант. Здравната организация събира всевъзможни доказателства за новия вид, до момента в който страните по света се борят да спрат разпространяването му.

Арестуваха лидера на цистерната с гориво, която през вчерашния ден катастрофира в региона на 133-ти км на автомагистрала „ Тракия “, поради опиати.

Стефан Стефанов - Бангото, който беше открит завързан гол на дърво в подножието на Бузлуджа, е сниман по какъв начин пребива различен мъж в кв. " Изток " в Казанлък. По всяка възможност видеото от баталните подиуми и преди Бангото да бъде открит в безпомощно положение, на минусови температури и с прободни рани на 30 ноември.

Двама младежи са арестувани директно след незаконно лишаване на непознат автомобил. Полицията е почнала следствие след сигнал през вчерашния ден сутринта, съгласно който “Флксваген “, който бил паркиран предната вечер пред адрес в Цалапица липсващ.

Колоездач бе блъснат на кръстовището на бул. " Васил Априлов " и ул. " Генерал Данаил Николаев ". Инцидентът стана в късния следобяд в Пловдив.

Продължава издирването на изчезнала жена от пловдивското село Чоба. Николина Лачева е в неопределеност към този момент два дни. Последно е била забелязана на ул. Дядо Смилян 5 в обитаемото място.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР