47% от ИТ лидерите внедряват два или три публични IaaS

...
Коментари Харесай

Cisco: 82% от ИТ лидерите приемат хибридния облак


47% от ИТ водачите внедряват два или три обществени IaaS облака, съгласно изследване на Cisco (снимка: CC0 Public Domain)

Днешните ИТ водачи от ден на ден разчитат на хибридния облак, обединявайки услугите на външни снабдители като Amazon Web Services или Гугъл Cloud Platform с частен „ облак “. Причината за избора на този модел е в способността му да ускори сигурността и гъвкавостта на работното място. Важен фактор е гъвкавостта, която хибридният облак дава на организациите и го трансформира в де-факто модел за бизнеса през днешния ден.

Това са част от изводите от нов отчет, който бе оповестен на 25 май от Cisco, по отношение на световните трендове в хибридния облак за 2022 година Въз основа на изследване, извършено от 451 Research, отчетът включва мненията на 2500 ИТ водачи от 13 страни, профилирани в облачни калкулации, DevOps и корпоративни мрежи.

Според изследването, хибридният облак е композиция от минимум два облака, „ които се ръководят централно за оперативна съгласуемост и могат да включват местен частен, хостван частен или публичен/IaaS облак “.

Докладът оформя четири основни извода за бъдещето на хибридния облак.

Хибридният облак е по-популярен от всеки път

Според новия отчет, цели 82% от ИТ водачите споделят, че към този момент са възприели хибридния облак. Освен това съвсем половината (47%) внедряват сред два до три обществени IaaS (инфраструктура като услуга) облака. Едва 8% от организациите употребяват единствено един обществен IaaS снабдител.

Сигурността остава проблем

Сред ИТ експертите повече от една трета (37%) считат сигурността за главно предизвикателство при внедряването на голям брой облаци.

Сътрудничеството е основно

От значително значение е общуването сред другите екипи – мрежовите, облачните, DevOps. Повечето респонденти преглеждат съдействието сред въпросните отдели като приоритет, който може да докара до изгоди като нараснала сигурност в облака (45%). Наред с това 41% виждат оперативната успеваемост като позитивен резултат от съдействието сред екипите.

Разработчиците са нетърпеливи да преминат към облака

Приемането на хибридни инфраструктури е огромен приоритет за разработчиците, защото може да помогне „ да се откри златната среда сред съществуващи и нови приложения “, съгласно ИТ водачите.

Тези констатации приказват за много динамично развиване на софтуерните трендове. През 2021 година повече от 60% от организациите показаха, че са употребявали или пилотно са внедрили хибриден облак. По това време към 30% единствено възнамеряваха сходни дейности.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР