47-годишният кандидат за депутат от Сливен, който беше задържан за

...
47-годишният кандидат за депутат от Сливен, който беше задържан за
Коментари Харесай

Задържаният кандидат-депутат за отглеждане на канабис се оказа от НФСБ

47-годишният претендент за народен представител от Сливен, който беше арестуван за развъждане на канабис и освободен се оказа Валентин Велев от НФСБ. Той е на 10-то място в листата на коалиция Патриотичен фронт.

От регионалната организация на НФСБ в Сливен оповестиха, че кандидат-депутатът в 21-ви Сливенски изборен регион Валентин Велев е подал в Районната изборна комисия заявление за изтриване, откакто е махленски в развъждане на канабис за персонална приложимост. Велев е подал и заявление за овакантяване на партия НФСБ. Той е оказал цялостно подпомагане на проверяващите органи и се разкайва за действието си, показват още от регионалната организация.

Софийска градска прокуратура ще взема решение дали да изиска от ЦИК имунитета на Велев.

" Сливенската окръжна прокуратура е изпратила дело против лице с депутатски имунитет в Софийска градска прокуратура ", сподели представителят на Окръжна прокуратура - Сливен Ваня Белева пред Българска телеграфна агенция.

 Кандидат-депутат от НФСБ в скица за подправени документи, партията го изключва Виж още

Делото е за държане на опиати за разпространяване . Разследването се отнася за развъждане на канабис от 47-годишен мъж, който е претендент за народен представител от 21 МИР-Сливен. Делото е изпратено по подготвеност на Софийска градска прокуратура, уточни още Белева.

Вчера стана ясно, че при акция на ТС " БОП " и регионалната дирекция на 4 ноември са открити засети растения канабис в местността Миткина поляна в естествен парк " Сините камъни " На място е бил открит 47-годишен мъж от Сливен с 23 растения, принадлежности и торове нужни за развъждането им. В дома му били открити 23 буркана с трева. Той е бил арестуван за 24 часа, а през днешния ден стана ясно, че това е Валентин Велев.

Той е втори кандидат-депутат от НФСБ, който " гърми " дни преди изборите.

През този уикенд стана ясно, че кандидат-депутатът от НФСБ Величко Георгиев е бил медиатор в скица за търговия с подправени зелени документи. Лидерът на партията Валери Симеонов съобщи, че през днешния ден управлението се събира, с цел да го изключи от партията. Георгиев ще бъде свикан и да се откаже от кандидатдепутатското си място, а от прокуратурата потвърдиха, че към този момент е задвижено свалянето на имунитета му.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР