47-годишен сенегалец с италиански паспорт отвлече автобус с 51 деца,

...
47-годишен сенегалец с италиански паспорт отвлече автобус с 51 деца,
Коментари Харесай

Шофьор на автобус с деца го отвлече и запали край Милано

47-годишен сенегалец с италиански паспорт отвлече рейс с 51 деца, след което го възпламени. Мъжът е бил водач на автобуса, а нещастието се разиграла в северната италианска провинция Кремона, близо градчето Сан Донато край Милано, оповестиха международните организации.

Водачът на рейса се отклонил от нормалния маршрут, до момента в който превозвал 51 деца на към 12 години и техен учител.

Мъжът беше разпознат като Усейну Си, роден в Сенегал, само че от 2004 година с италианско поданство. Си е имал досие в полицията, съобщи АНСА.

Според възстановката на събитията Си наредил на учителя, съпътстващ учениците, да завърже ръцете на децата с полиетиленови връзки. Децата трябвало да бъдат вързани на групи от по четири-пет. Учителят обаче не ги вързал доста плътно и децата съумели да освободят бързо ръцете си. Си споделил на учениците, че отвлича рейса и никой няма да оцелее.

През това време някои от учениците съумели да се обадят на околните си, които подали сигнал за отвличането в полицията. Последвало гонене и рейсът бил спрян на полицейска пътна обсада. Тогава лидерът слязъл от рейса, като преди този момент излял бензин вътре, след което го запалил.

Дванадесет деца и двама възрастни били откарани в болница поради поемане на пушек, съобщи АНСА. Според ДПА пък на общо 23 души била оказана здравна помощ за леки контузии.

Учителят, придружавал учениците, разказал, че не за първи път Си кара рейс с деца. Той е разказал, че познавал водача, който бил сърдит на италианското държавно управление поради неговата миграционна политика.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР