47,9% от общото европейско население на възраст над 18 години

...
47,9% от общото европейско население на възраст над 18 години
Коментари Харесай

Почти 50% от населението в Eвропа страда от поне един кожен проблем или болест


47,9% от общото европейско население на възраст над 18 години страдат от най-малко едно кожно заболяване. Това демонстрира на Европейската академия по дерматология и венерология (EADV). Изследването е най-голямото по рода си, правено в миналото Европа. За него са събрани данни от 44 689 възрастни от 27 европейски страни, в това число всички страни от Европейския съюз, както и Обединеното кралство, Норвегия и Швейцария. Най-честите кожни болести измежду изследваните са гъбични кожни инфекции, засягащи съвсем 1 на 10 души (9,07%), атопичен дерматит или екзема (5,34%), плешивост (5,22%) и акне (5,49%). 

Отчитайки и обстоятелството, че 5,4 млн. души се разболяват от рак на кожата всяка година (според изследване на Американското сдружение с битка с рака) и че слънчевите лъчи са извънредно рискови за здравето на кожата, лятото е сезонът, през който грижата за кожата би трябвало да е изключително висока.

Пътят към стегнатата и здрава кожа, която ще свети през цялото лято, включва съгласно кожните лекари и шведския beauty-tech водач:

1. Повишена SPF отбрана

Дерматолозите се сплотяват към мнението, че вярната UV отбрана е най-важната стъпка във всяка рутина за грижа за кожата през цялата година, само че изключително през лятото, когато дните са по-дълги и неизбежно прекарвате повече време на слънце. SPF би трябвало да се ползва всеки ден върху зони, които са изложени на директна слънчева светлина – което постоянно включва лицето, шията, гърдите, ушите и ръцете – и е изключително значимо да се ползва на всеки два часа, в случай че плувате, поучава доктор Мариса Гаршик, сертифициран кожен лекар в Ню Йорк. Препоръчително е вашият слънцезащитен крем е със SPF 30 или по-висок.

2. Повече хидратация, по-малко овлажняващата грижа

Въпреки че се потим по-често през лятото, кожата към момента би трябвало да бъде овлажнена. Сезонната сухота не е постоянно срещана през лятото, по тази причина няма потребност от приложимост на тежки кремове, като тези през зимата. Дерматолози предлагат прекосяване към леки овлажнители въз основата на хиалуронова киселина, които са страхотни за поддържане на хидратацията, без да ви карат да се чувствате лепкави и тежки.



Хидратацията, несъмнено, остава наложителна съставна част за добър тонус на тялото и кожата. Препоръчителният банкет на вода през лятото е най-малко 2 л. дневно, а с цел да подхраните кожата си и да я заредите с нужните хранителни субстанции, е значимо да употребявате хидратиращи маски за лице. Кокосовото масло е една от най-предпочитаните съставки в това отношение. Обогатен с нужните витамини, кокосът подкрепя ексфолирането, хидратацията и възобновяване на сухата или повредената от слънцето кожа. от серията Farm To Face е изключително подобаваща – тя ще ви телепортира на тропически остров в границите на 20-минутна процедура независимо или в композиция с устройството UFO 2 и ще обезпечи на кожата ви интензивна хидратация. Тази маска е подобаваща за всички видове кожа, а съдържащите се в нея кокосово масло и кокосова вода от Индонезия ще обезпечат пресен, мек и лъчезарен тип. Интересното за всички маски Farm To Face е, че са направени от естествена целулоза и са 10 пъти по-устойчиви на бактерии спрямо памука. 

3. Уверете се, че употребявате артикули, които не са комедогенни 

Запушените пори могат да доведат до пъпки през лятото. Лесен метод да предотвратите натрупването на пот и лой в порите ви е да употребявате некомедогенни артикули за грижа за кожата и грим. За да поддържат порите чисти, хората с акнетична и мазна кожа могат да включат в всекидневието си съставки като салицилова киселина, бензоил пероксид, сяра или ниацинамид. 

Ако въпреки всичко ви мъчи акне по време на лятната почивка, специфичната синя LED технология на уреда ESPADA, ще ви помогне да се преборите с нежеланиете посетители по лицето ви. Синята светлина дружно с T-Sonic™ вибрациите на това неповторимо устройство на FOREO работят целеустремено върху пъпките, запушените пори и черните точки, като дейно ги отстраняват още по време на появяването им. Независимо дали проблемите на кожата ви са в резултат на стрес, нездравословна диета, хормонален дисбаланс или са наследствени, се бори с тях още преди да са избили на повърхността – елементарно и безболезнено.

4. Мийте постоянно и вярно лицето си 

Тъй като всички се потим повече през летните дни, кожните лекари поучават постоянно миене на лицето даже най-горе към линията на косата – тази зона нормално се подценява, което може да докара до пъпки по външните ръбове на лицето ви. Звуковите четки за лице като тези от серията LUNA добиха особена известност през последните години, както поради успеваемостта си, по този начин и поради комфортния си размер за пътувания. Последният модел е интелигентна силиконова четка, която ще почисти лицето ви в дълбочина единствено за няколко минути, отстранявайки 99,5% от всички замърсявания, себум и мъртви кафези. В същото време тя укрепва кожата, поддържа я в добра форма и я оставя ясна и чиста.

5. Използвайте ретиноиди в умерени количества 

Въпреки че няма съставки, които би трябвало да спрете да употребявате през лятото, е добре да адаптирате метода, по който ги употребявате. Ретинолите и ретиноидите са една такава съставна част, тъй като ви вършат по-чувствителни към слънцето. По тази причина се предлага или да намалите честотата им на приложимост, или да бъдете по-агресивни във връзка с слънцезащитните артикули. 

6. Бонус съвет за самочувствие

Младата кожа през лятото без инванзивни процедури? Да, допустимо е и то от комфорта на плажа. Развитието на технологиите е толкоз напреднало през днешния ден, че с цел да е ефикасна една анти-ейдж процедура, тя не е наложително да бъде инвазивна или осъществена в дерматологична клиника. Благодарение на релаксиращите T-звукови пулсации и най-безопасната микротокова технология, с устройството можете елементарно ще постигнете стегната кожа с неудържим искра, която ще ви съпътства в летните завършения.  Тази мощна джаджа обезпечава неивазивен лифтинг, като стяга кожата и мускулите на лицето. Стимулиращият микроток прави кожата по-еластична и стегната, а T-звуковите пулсациите отпускат точките на напрежение на лицевите мускули и изглаждат бръчките. BEAR има 5 интензитета на микротока и тренира дейно над 65+ мускула на лицето и шията.



В България продуктите на FOREO могат да бъдат закупени на, в Notino – в магазина в Paradise Center и онлайн на, в и в.

За да научите повече за най-бързо разрастващата се марка в региона на технологиите за хубост в света и да сте в крайник с бъдещия напредък и нововъведенията ѝ, посетете уеб страницата или последвайте.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР