46 семейства от пострадалите в Богдан, Каравелово и Слатина искат

...
46 семейства от пострадалите в Богдан, Каравелово и Слатина искат
Коментари Харесай

Пострадали семейства в Карловско искат настаняване от Общината

46 фамилии от потърпевшите в Богдан, Каравелово и Слатина желаят настаняване от Общината. Това оповестиха от пресцентъра на Община Карлово.

Към 23 септември 26 фамилии от Богдан, 12 от Слатина и 8 от Каравелово желаят да им бъдат подсигурени жилищни контейнери. Окончателният брой на фамилиите ще стане явен до 28 т.м.

До същата дата кметовете на трите обитаеми места би трябвало да посочат терените и предварителната подготовка за монтиране на жилищните контейнери. Те са оборудвани с всичко, належащо за бита, включително долап с котлон и 2 конвекторни радиатора. Допълнително ще бъдат обзаведени с кревати, матраци и завивки, както и хладилници, предоставени от донори. Национална работа " Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ разполага с нови контейнери за живеене, заяви комисар Георги Мангараков - шеф на районен съд ПБЗН. По думите на регионалния шеф на Пловдив - Ангел Стоев, в такива контейнери живеят военнослужещи както у нас, по този начин и на задграничните задачи. Според регионалния шеф настаняването на потърпевши от бедствието може да стане в интервала 3-7 октомври.

Това стана ясно на съвещание на Общинския спешен щаб в Карлово, състояло се на 23 септември, на което участваха Ангел Стоев, комисар Георги Мангараков, специалист от службата, кметът и ръководител на Кризисния щаб доктор Емил Кабаиванов, неговите заместници Николай Цветков и Данка Люртова, секретарят на Общината Стефан Стефанов, ръководителят на Общински съвет Доньо Тодоров, кметовете на Богдан, Каравелово и Слатина – Христо Иванов, Славка Червенкова и Петър Делков.

Електроснабдяването в домовете в потърпевшите села е възобновено на 100%. Продължава казусът с водоснабдяването. В с. Богдан вода имат 40% от семействата, живеещи в незасегнатите от пороя къщи. Нови водопроводи с обща дължина 5 км би трябвало да се създадат на 5 улици в селото. В Каравелово 50% от хората са без вода, пораждат и повреди, належащо е построяването на нови водопроводи на 5 улици, общата дължина е 2 км. В с. Слатина 20 къщи нямат вода, нужда от нов тръбопровод има най-засегнатата от бедствието улица с дължина 1 километър. Недостиг на бутилирана вода за пиянство няма. До 30 септември ще стане ясно какъв брой от потърпевшите къщи би трябвало, по експертна оценка, да бъдат съборени, осведоми доктор Кабаиванов. Той добави, че всеки доброволец е добре пристигнал в потърпевшите обитаеми места, тъй като помощта е скъпа, когато е в точния момент.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР