46-ото Народно събрание ще остане не с взимане на смели

...
46-ото Народно събрание ще остане не с взимане на смели
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Радев е лидер на безизходицата

46-ото Народно заседание ще остане не с взимане на смели решения, правене на промени и възстановяване на живота на хората, а със кавги, непросветеност и политическо неплодородие.

Това сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили Десислава Атанасова в декларация от името на групата, представена от actualno.com.

" Очевидно е, че през днешния ден престижът на Народното събрание е по-нисък, в сравнение с беше преди конституирането му. Още при започване на това Народно заседание ПГ на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили се нарежда като единствената съпротива. Ние отчетохме желанието на част от българското общество за смяна. Въпреки че изборите бяха опорочени, бяхме подготвени да спомагаме за естественото действие на парламентарната народна власт. За страдание станахме очевидци на безспорната некадърност на партиите на по този начин наречената смяна да водят договаряния и да взимат значими политически решения ", сподели от трибуната Атанасова.

" Рухна дългоизгражданият мит, че страната може да се ръководи въз основата на ненавист, реваншизъм и неглижиране на волята на суверена. Анти-ГЕРБ риториката може и да е атрактивна, само че не е и ефикасна ", съобщи още ръководителят на ПГ на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили.

Според нея парламентарните партии не са имали пространство, на което да реализират консенсус най-малко по значимите тематики за обществото.

" Настоящият президент Румен Радев се трансформира в водач на безизходицата, на която ставаме очевидци през днешния ден. Уважаемии сътрудници, през днешния ден ние от ГЕРБ препотвърждаваме уговорката да работим интензивно за възобновяване на политичесикя разговор, както го направихме първоначално, с цел да загърбим егото си, надскочим обидите и да преодолеем ударите, които понесохме през последните години, а и през последните минути в това число. Готови сме да подадем ръка и да отдадем цялата си сила за сполучливия отговор пред провокациите, пред които е изправена страната. Трябва ни успокоение и предвидимост. Трябва ни разсъдък ", съобщи още Десислава Атанасова. Тя изрази вяра това да е последното съвещание на 46-ия парламент, защото е привършен.

" Време е всички да отидем на избори. Призовавам президентът да не злоупотребява с Конституцията, да не слага повече условия на Народното събрание, а просто да пожелае триумф на политическите партии ", сподели още Десислава Атанасова.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР