46% от българите са кандидатствали за кредит онлайн през 2021

...
46% от българите са кандидатствали за кредит онлайн през 2021
Коментари Харесай

Колко кредита е взел българинът през 2021 г.

46% от българите са кандидатствали за заем онлайн през 2021 година Това демонстрира, че тегленето на заеми през Интернет продължава да е по-предпочитаният метод. Данните са от скорошно онлайн изследване на кредитния пазар, квалифицирано от маркетингова организация и напълно финансирано от водещата компания за небанкови потребителски заеми. В него взеха присъединяване значителен кръг от хора от градско население.

Проучването демонстрира още, че през 2021 година пожеланият размер на заем е 1000 лева с интервал на връщане 6 месеца. Най-чести аргументи за тегленето му са: домашен консумативи (38%), поправки действия вкъщи (30%), разноски по колата (14%) и медицински разноски (12%). Макар 72% от хората да плануват да понижат харчовете си, в случай че има идващ локдаун, постоянно се появяват разходи, които мъчно могат да бъдат избегнати и изброените нагоре са точно такива.

Данните демонстрират още, че 48% от българите обръщат най-голямо внимание на изискванията по заема, когато настъпи моментът да избират компанията, на която да се доверят. Те се интересуват и вършат съпоставения къде изискванията са най-изгодни по отношение на техния финансов профил и на база на това образуват избора си. За 30% от потребителите водещ фактор са промоциите, а 29% се въздействат от известността на компанията. Над половината от участниците в изследването биха взели заем от същата кредитна институция, на която са се доверили и предходния път, което обаче не е сигурна индикация за преданост. Причината е по-скоро предпазливостта и подозренията им, че друга компания може да предложи заем със " скрити такси ", което неизбежно усилва рисковете.
 Снимка 554941

Уповавайки се на изследването, се образува още едно умозаключение: за 37% от българите главната причина да сменят компанията, на която в началото са се доверили са по-добрите лихвени такси. 23% от потребителите ще предпочетат конкурентна компания в случай че намерят по-добри условия по заема, а 21% биха били отблъснати от неприятно обслужване и неточно отношение на чиновниците.

" Две от главните ни полезности в компанията, доверие и бистрота, ни служат като компас, който да ни направлява за посоката, в която би трябвало да вървим, когато градим връзките ни с клиентите. Проучването ни сподели за следващ път какъв брой е значимо за клиентите ни да знаят, че може да разчитат на благонадежден сътрудник, който да им предлага оптимален комфорт при обслужването и транспарантни условия. Все повече сме устремени към концепцията да градим доверие у клиентите си и да се вслушваме в техните потребности и потребности ", сподели Станислава Стратиева, маркетинг управител на.
 Снимка 554942

Проучването сочи още, че 2/3 от интервюираните избират да изплатят заема си на равни месечни вноски, което посочва търсенето от клиента на сигурност и предвидимост - нещо изцяло обяснимо, поради към този момент 2-годишния живот в условия на пандемия.

Любопитен факт е, че спрямо преходни години, в този момент се следи леко повишение на интереса към общоприетото офис обслужване при взимане на заем. 33% от хората желаят да имат действителен контакт със чиновник на компанията, което се изяснява от чисто човешкото чувство за по-голямо доверие и бистрота, които клиентът търси по време на пандемия.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР